KapitalVin

Vinrevolusjonen i Provence:

Brad Pitt med på å løfte Provence ut av skyggen

Superkjendisen Brad Pitt satset hundrevis av millioner på en vingård i Provence. Nå er vinen hans en internasjonal suksess og prisene på rosévin fra Provence når nye  høyder.

Anbefalt

Bygg din egen vinkjeller:

Fra noen få flasker til en god investering

Drømmen om å nyte drikkemoden vin fra egen kjeller gjør at flere investerer store beløp i rette fasiliteter. Hvordan en vinsamling bygges opp, handler gjerne om du vil drikke den opp selv eller om du velger å se den som en investering.

Finansmannen Audun Stensvold leder vinimportøren Vinestor:

Fra Røkke til rødvin

I 14 år var Audun Stensvold (47) blant Kjell Inge Røkkes utvalgte menn, så sluttet han i Aker-systemet og begynte med import av vin hos Møller-familiens investeringsselskap Katalysator.

Dom. du Coulet Cornas Brise Cailloux

90B

  • 2011
  • Frankrike, Rhône nord

Paris Cornas Granit 30

88

  • 2016
  • Frankrike, Rhône nord

Nicolas Perrin Cornas

89

  • 2015
  • Frankrike, Rhône nord
VinBibel · Bordeaux

Frankrike: Bordeaux

Frankrike har gjennom mange hundrede år vært verdens førende vinland, når det gjelder kvalitetsviner. Frankrike er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.   

VinBibel · Franken

Tyskland: Franken

Tysklands vinområder ligger nesten 100% konsentrert i det sydøstlige hjørne av landet ved grensen til Luxembourg og Frankrike. Vil du besøke landets vinområder er det rundt regnet to timers flytur fra Gardermoen til Frankfurt internasjonale flyplass - ankomst og avgang i terminal 1.  

VinBibel · Alsace

Frankrike: Alsace

Gjennom mange hundrede år har Frankrike vært verdens førende vinland. Landet er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.  

VinBibel · Chablis

Frankrike: Chablis

I fylket Yonne, nordvest for Côte d’Or, tett opp mot byen Auxerre ligger Chablis, faktisk nærmere Champagne enn det øvrige Burgund, som en øy for seg selv - et av Burgunds to store klassiske hvitvinsområder.  

VinBibel · Røde druer

Syrah

Den nordlige delen av Rhônedalen er dens hjemland, hvor den også er den eneste tillatte rødvinsdrue. Der gir den oss noen av Frankrikes mest berømte og kraftige viner og trives godt med mye sol og varme

VinBibel · Røde druer

Pinot Noir

Pinot Noir er en av de eldste kultiverte druesorter som finnes og betegnes av mange som en meget ”lunefull” og krevende drue å dyrke.     

VinBibel · Røde druer

Cabernet Franc

Cabernet Franc har alltid stått i skyggen av sin slektning og mer respekterte Cabernet Sauvignon.

VinBibel · Røde druer

Grenache Noir

Grenache Noir kommer opprinnelig fra Spania hvor den dyrkes i Rioja, og hvor den inngår som en viktig del i blandinger med Tempranillo, der under navnet Garnacha (Garnacha Tinta).

Våre tips

Påskelam og vin:

En saftig tradisjon

Lyst på noe godt? Her er tre varianter av lam med vinanbefalinger som garantert setter deg i påskestemning.

Våre tips

Spansk vinlegende leder an i klimakampen:

Torres’ åpenbaring

78 år gamle Miquel A. Torres har sett tegnene lenge. De siste 20 årene har den spanske sommervarmen fått et farlig drag, og jorden han har pleid i en livstid virker utslitt.

Våre tips

Rioja:

En gammel venn

Viner fra ikoniske områder har en tendens til å bli dyrere. Burgund og Bordeaux har ledet an, men flere områder og land følger etter med et stadig økende prisnivå.  Slik er det ikke med Rioja i Spania. 

Våre tips

Mulig gledesdreper fra forskningshold:

Er ikke vin helsefremmende allikevel?

Til manges glede har vitenskapelige undersøkelser i flere tiår vist at et glass vin eller to daglig er bra for helsen. Særlig rødvin. Nå er ikke det lenger så sikkert.

Våre tips

Vintipset:

Hvilken champagne vil du velge?

Er det tilfeldig hvilken champagne du kjøper? Vinmonopolet har delt kundetypene inn i segmenter. Hele sortimentet er styrt etter å gjøre alle glade.

Våre tips

Gammelt distrikt i medvind:

Renessansen i Beaujolais

Beaujolais er først og fremst et spørsmål om trender i vinverdenen. Med nye tanker og produksjonsteknikker kan de igjen konkurrere med de beste i verden.