Kapital

Tech ·  Kun to har fått konsesjon:

Forsikringstrøbbel for fintech-selskaper

Har konsesjon: 29Gründer Christoffer Andvig i Neonomics leder ett av to norske selskaper med PSD 2-konsesjon. For å sikre seg dette har Neonomics tegnet ikke mindre enn tre forsikringer. Henrik Charlesen Henrik Charlesen
Publisert:13. mars 2020

Kun to norske selskaper har så langt fått konsesjon i tråd med betalingstjenestedirektivet som trådte i kraft i fjor. Flere mener Finanstilsynet har lagt seg på en strengere linje enn andre tilsyn i Europa, hvilket gir aktører her til lands en ulempe.

Flodbølgen det etablerte bank- og forsikringsvesenet så for seg skulle komme med innføringen av EUs betalingstjenestedirektiv (PSD 2), ser foreløpig ut til å la vente på seg. Flere år etter at direktivet ble varslet, og nærmere et halvt år etter at det trådte i full kraft i Norge, er det et heller begrenset antall norske selskaper som fullt ut kan benytte seg av mulighetene det gir.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn