Kapital

Tech ·  Tormod Kolbrunarskald:

Den barskeste skalden av dem alle

Fra Flatøybok: Finnes i ett originaleksemplar fra 1394; skrevet og malt på pergament. Det var en brutal tid Tormod vokste opp i. © Hegnar Media
Publisert:3. april 2020

“Tormod tok tangen og vred pilen ut av brystet. Det var kroker på pilen, og på dem var det trevler fra hjertet; noen røde, noen hvite. Da sa Tormod: Vel har kongen fødd oss. Denne karen er ennå hvit om hjerterøttene.”

Og så døde Tormod Kolbrunarskald, forteller sagaen. Stående; lent mot veggen mens han holdt pilen med rester av rødt hjertevev og hvitt fett. Som det sømmet seg den barskeste av alle islandske skalder (dog i hard konkurranse med Egil Skallagrimsson, som vi før har omtalt i disse spalter).


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn