Kapital

Tech ·  Norge er ikke i teten i digitaliseringen av det offentlige:

Malta er best i Europa på digitale tjenester

Med ny teknologi: Digitaliseringsminister Nikolai Astrup har mange planer om digitaliseringen av både næringslivet og offentlig sektor, og Ericsson-direktøren Jenny Lindqvist vil spille en viktig rolle i dette arbeidet med utbyggingen av 5G-nettet. Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
Publisert:14. november 2019

Norge er i tetsjiktet, men vi er ikke på seierspallen når landene i Europa rangeres avhengig av hvor god offentlig sektor er til å møte innbyggerne med digitale tjenester. Digitaliseringsminister Nikolai Astrup har lagt frem en ny strategi for offentlig sektor.

Europakommisjonen har fått Capgemini, IDC og Politecnico di Milano til å sammenligne 36 europeiske land, og det er slett ikke de tradisjonelle tungvekterne som topper listen. Folkerike land som Tyskland, Storbritannia og Frankrike finner vi i midtsjiktet, mens de nordiske landene alle har plassert seg et hakk nærmere de aller beste.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn