Kapital

Tech ·  Venter på det store gjennombruddet innen VR-teknologi:

– Norge har muligheten til å ta ledertrøya

Med brillene på: Det Facebook-eide selskapet Oculus leder an i utviklingen av VR-briller, men det er fortsatt et godt stykke igjen før utstyret enkelt faller på plass. ALAIN JOCARD AFP
Publisert:15. oktober 2019

I dag går nesten alle rundt med en smarttelefon – i den virkelige verden. Men i fremtiden kan vi tilbringe mer tid i den virtuelle virkeligheten. Virtual reality har enorme muligheter som vi i dag bare har sett starten på.

Og kanskje dette er en arena, et marked, der Norge virkelig kan få vist seg frem. Det er i hvert fall drømmen til Egil Tjåland. Han er eder på Institutt for geovitenskap og petroleum på NTNU, en posisjon som ikke tyder på en kobling til virtual reality (VR), men Tjåland har fulgt utviklingen tett i mange år av en teknologi som slett ikke er så ny.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn