Kapital

Tech ·  Hjerneteknologi kan bli “big business”:

– Mulighetene det åpner for er enorme

​ “Superdatamaskin”: Det er klare likheter mellom hvordan hjernen og datamaskiner virker. Blant annet kommuniserer hjernens nevroner ved å skru seg av og på, ikke ulikt binær kode. I fremtiden kan kanskje hjernen og teknologien virke sammen. Science Photo Library ​ Science Photo Library
Publisert:15. oktober 2019

Noen av verdens største selskaper satser på teknologi som skal kobles til hjernene våre. Denne typen løsninger kan gi fantastiske muligheter i fremtiden. Men først må vi forstå hjernens språk, mener ekspertene.

Tenk deg at du kan styre teknologi, alt fra store maskiner til dagligdagse ting som tekstmeldinger og e-post, med begge hendene godt plantet i bukselommene. At du alltid har umiddelbar tilgang til datakraft, uten å måtte løfte en finger. At din egen intelligens kombineres med en datamaskins prosesseringskraft – inni ditt eget hode.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn