Kapital

Tech ·  Den store sjøslangen:

Eventyrlig høyteknologi på de store dyp

Sjøslangene: De inspirerte H.C. Andersen. Foto: NTB scanpix/Shutter Foto: NTB scanpix/Shutter © Hegnar Media
Publisert:8. oktober 2019

Det er ikke ofte at sterke ingeniørprestasjoner besynges av store diktere. Men eventyrenes mester H.C. Andersen var så imponert over den første telegrafkabelen mellom Europa og Amerika at han skrev eventyret “Den store søslange” om den. Det var – og er – all grunn til å være imponert.

“Dypest nede strekker slangen seg, en velsignelsens Midgardsorm, som biter i sin hale, idet den omslutter Jorden. Menneskehetens tankefylte kunnskapsslange som på alle språk lydløst forkynner det gode og det vonde, det vidunderligste av havets vidundere, vår tids den store sjøslange.”


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn