Kapital

Tech ·  Aker BP-samarbeid med robotselskapet Boston Dynamics:

Robot­hunder skal vokte norsk oljefelt

Stor interesse: Boston Dynamics’ robothunder av typen Spot vekker oppsikt på teknologimesser. Det vil de nok også gjøre om de kommer seg ut på norske oljeplattformer. Foto: MARK RALSTON AFP
Publisert:30. august 2019

Det norske oljeselskapet Aker BP vil som første norske selskap ta i bruk robothundene til det innovative, amerikanske robotselskapet Boston Dynamics. To roboter av typen Spot kan snart gå rundt og lese av instrumenter på produksjonsskipet til oljefeltet Skarv i Norskehavet.

Den amerikanske robotprodusenten Boston Dynamics er blitt verdenskjent for sine banebrytende roboter. Selskapet ble startet opp som en spin off fra Massachusetts Institute of Technology (MIT), og var etter 2013 noen år eid av Google før det i 2017 ble solgt til det store, japanske investeringsselskapet SoftBank.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn