Kapital

Tech ·  Vi kan takke besteforeldrene:

De er grunnlaget for vår arts suksess

​ Sjeldenhet: Andre menneskearter ble ikke gamle nok til at besteforeldre var vanlig. Det ga et konkurransemessig fortrinn til vår art Homo sapiens sapiens, her representert ved en tibetansk jente og hennes bestefar. ​ Jan Haas © Hegnar Media
Publisert:19. august 2019

Besteforeldre var en stor sjeldenhet blant de fleste menneskearter i urtiden, mens våre forfedre hadde ganske mange av dem. Det kan være hovedårsaken til at nettopp vår art – Homo sapiens sapiens – vant frem i konkurransen.

“Mommo og moffa på egotripp”. Det var tittelen på en frustrert ytring fra “utslitt trebarnsmor” på NRK.no den 28. juli. Hun beskriver hvordan hun opplever at dagens (= hennes) besteforeldre ikke prioriterer å være sammen med barnebarna.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn