Kapital

Tech ·  Vinner av EU-kommisjonens “Horizon 2020”-program:

Overvåkning med ultralyd

Overvåker pusteevnen: Respinors ultralydteknologi skal blant annet kunne vurdere pasientens pusteevne når den tas ut av respirator. Foto: Terje Borud/Respinor Foto: Terje Borud/Respinor © Hegnar Media
Publisert:19. juni 2019

Norskutviklet teknologi skal gjøre overvåkning av pasienter som legges i respirator både billigere og mer brukervennlig. Respinor, selskapet bak teknologien, har allerede startet sine første kliniske studier.

“Vi kan alle bli utsatt for en ulykke som gjør at vi ender opp i respirator på sykehusets intensivavdeling fordi vi ikke klarer å puste selv. I dag finnes det ingen god teknologi som måler vår viktigste pustemuskel, og som kan hjelpe helsepersonell til å avgjøre når du som pasient skal tas av respirator, sier Trude Tingvoll, administrerende direktør i Respinor.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn