Kapital

Tech ·  Gode til å fokusere:

Skarpsynte nordmenn

Skoleopplegget: Noen forskere mener at nærsynthetsepidemien i Sørøst-Asia er en følge av altfor mye intens pugging innendørs, mens vesteuropeiske barn gis muligheter til å hvile øyne og hjerne og får mer lys og frisk luft. Andre peker på genetiske forhold. Foto: NTB scanpix/Stock
Publisert:4. juni 2019

I Kina og andre land i Sørøst-Asia opplever man en epidemi av nærsynthet hvor 80-90 prosent av de unge rammes. Slik er det ikke i Norge. Hvorfor?

For 50 år siden var under 20 prosent av unge kinesere nærsynte. I dag er andelen omtrent 90% for Kina og de fleste sørøstasiatiske land, og i Seoul, hovedstaden i Sør-Korea, er hele 96,5 prosent av 19-årige menn nærsynte.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn