KapitalIndeks

Torstein HagenDen utvandrede nordmannen har bygget opp Viking Cruises fra bunn. Det er særlig de siste fem årene at rederiet har opplevd ekstremt god vekst. Viking Cruises omsetter nå for godt over 20 milliarder kroner, hvorav to tredjedeler kommer fra elvecruise. Resten kommer fra havcruise, som det nå satses mer på. Brorparten av kundene er amerikanske, men Hagen satser også stort i Kina. Det er flere faktorer som sender Hagen videre oppover. Først og fremst opplever Viking Cruises vesentlig bedre resultater for sine havcruise. Generelle markedsutsikter for cruise peker for øvrig oppover. Hagen er også blant dem på listen som tjener stort på en styrket dollar mot norske kroner.

Sist oppdatert: 26. september 2019

60 mrd
Nettoformue 2019
52 mrd
Nettoformue 2018
+15%
Endring i formue
1943
Født
Hotell/Reiseliv
Bransje

Nevnt i 6 artikler

Rikingenes forsvinningsnumre:

De 50 rikeste krymper formuen med 640 mrd.

En rekke av Norges aller rikeste “tryller” bort mesteparten av formuen på ligningen. Mye forsvinner i verdsettelsesrabatter for unoterte driftsmidler og eiendom. Men betydelige summer har også funnet veien til et skattehull som regjeringen nå vil tette.

10 min lesetid

Norges rikeste har 380 mrd. i utlandet:

Den store skatteflukten

Verdiene på listen over Norges 400 rikeste som kontrolleres av skatteflyktninger har økt markant de siste årene. – Jeg har spart et betydelig beløp i skatt, sier den London-bosatte milliardæren Peter T. Smedvig.

11 min lesetid

Norges 400 rikeste:

Norges­historiens rikeste

John Fredriksen er den rikeste nordmannen noensinne. Oppkomlingen fra Oslo øst nærmer seg topp 100 i verden. De rike blir stadig rikere – selv når børsen faller.

7 min lesetid

KapitalIndeks: Norges 400 rikeste:

Torstein Hagen sto ved stupet – ble Norges nest rikeste

Han hadde satset så det knaket i business. Plutselig banket bevæpnet politi på døren i en høyprofilert korrupsjonssak, samtidig som kona gjennom 49 år ville skilles. Da stormen stilnet, stod elvecruisereder Torstein Hagen (75) igjen som Norges nest rikeste mann.

12 min lesetid

Hovedfunn og sentrale nøkkeltall på årets liste:

Nå er det 308 milliardærer i Norge

Landets rikeste har en verdijustert avkastning som knuser bankrenten. Rekordmange kan kalle seg milliardærer, og det er totalt 38 nye rikinger i den eksklusive 400-klubben.

2 min lesetid

KapitalIndeks: Norges 400 rikeste:

Racet bak John Fredriksen hardner til

Nittedals svar på Gordon Gekko fyker til værs på 400-listen. Bare John Fredriksen, snart en av verdens 100 rikeste, kan nekte cruisereder Torstein Hagen førsteplassen.

5 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Viking Cruises

Torstein Hagen