KapitalReise

Anbefalt

Eksklusiv, naturnær og miljøvennlig overnatting:

I pakt med naturen

Bo i en kongle, en mikrohytte på stylter eller i en flytende bungalow. Smått, men smart er mer populært enn noensinne. Vi har funnet noen favoritter.

Mitt Shanghai:

Tenk på te som vin!

Tidligere kommunikasjonssjef i Norfund, Heidi Berg (39), har startet sitt eget konsulentselskap og kaller den største byen i Kina for sitt hjem.

Mitt Monaco:

Shopping, gourmet og party

Som båtmegler i luksusklassen setter Christian Ekeberg mest pris på alle yachtene som dupper ved bryggene og for anker i Monaco. Men det knøttlille fyrstedømmet har mye mer å by på, særlig om man digger litt lyxige og glamorøse omgivelser.

Steder og opplevelser

Anbefalt

Henriette Trondsen (33)

Sverger til diskret hotelluksus i Brasil

Litt bortgjemt for seg selv, i landsbyen Pipa helt nord i Brasil, finner den høyt rangerte analytikeren Henriette Trondsen i meglerhuset Arctic Securities sitt favoritthotell.

Storbyguide til Rio de Janeiro:

Den tropiske sambahovedstaden lokker

Byen som er mest kjent for å avholde “klodens største show”, det årlige karnevalet i Rio, kan by på langt mer enn fjærkledde sambadansere. Her er noen av våre favoritter i den eksotiske storbyen.

Grenseløs luksus:

Lei ferieperlen til en milliardær

Ivar Tollefsen og Kjell Inge Røkke gjør som Richard Branson og leier ut ferieluksusen sin til “hvem som helst”. Prisene er så høye at du helst bør være milliardær selv for å ha råd.

Ut på tur – spennende hyttekultur:

Øyhopping langs norskekysten

Det er et hav av muligheter langs norskekysten for turister som drømmer om egen øy, panoramautsikt, kiting og bading. Her er de råeste kystledhyttene.

Oslo europeisk miljøhovedstad:

Skreddersyr byen for økoturisten

Økoturisten jakter grønne lunger i betongen, reiser med forsiktige fotavtrykk og er opptatt av gjenbruk. I 2019 vil nettopp denne turisten finne et bærekraftig koldtbord i Oslo, årets miljøhovedstad i Europa.

Våre tips

Karibien:

Cruise i vinden

Cruise med med skip i expedition-klassen blir stadig mer populært. Vi hoppet på Star Clippers-skipet i Panama. Nå skulle vi nyte karibisk luksus, uten trengsel om bord.

Våre tips

Planlegger næringspark til 30 milliarder kroner:

– Skal bli Norges største knutepunkt

Rett ved siden av Norges hovedflyplass, Gardermoen, planlegges nå landets første flyplassby med en bygningsmasse på én million kvadratmeter.

Våre tips

Fra gorillasafari til plastposeforbud:

Nytt fra Afrika

Det afrikanske kontinentet har flust av opplevelser på menyen. Her er noen smaksprøver.

Våre tips

Uendelige muligheter:

Norge - et toppturparadis

Den spektakulære naturen gir en helhetsopplevelse det er vanskelig å måle seg med. Bli med til et utvalg fjelltopper og overnattingssteder av ypperste klasse.

Våre tips

Arthur Buchardt (71)

Ultralight traveller

Eiendomsmilliardær Arthur Buchardt flyr minst to ganger i uken, men tar sjelden med bagasje. Det han ikke får plass til i lommene, blir igjen hjemme.

Våre tips

Konstrastfylte storbyopplevelser:

Fem høydepunkter i Johannesburg

Joburg, eller Jozi, som de lokale kaller byen sin, er mer enn bare et stoppested på veien til Sør-Afrikas nasjonalparker og kystbyer. Sjekk inn på landets mest ærverdige hotell, og la deg fascinere av Sør-Afrikas dramatiske historie og storbyens nye, hippe nabolag.