Kapital

Portrett ·  Finansminister Jan Tore Sanner (H) setter rekord i bruk av skattepenger:

Gutten med gullbuksene

Big Spender: Finansminister Jan Tore Sanner øser av skattepengene for å unngå at krisen blir dypere og mer langvarig. 
Publisert:29. april 2020

Vanligvis er Jan Tore Sanner (54) en habil hobbyalpinist, men den siste måneden har han utvidet repertoaret og drevet ekstremsport – på jobb som fersk finansminister. Ingen av hans forgjengere har noensinne åpnet pengebingen på samme vis.

Først var det en helsekrise, så ble det en økonomikrise. I en art noveau-inspirert steinkoloss i Akersgaten i Oslo sitter en mann som aldri før har hatt en viktigere rolle. Ikke bare er han 1. nestleder i det som brått er blitt Norges største parti, Høyre. Langt på vei har han også nøkkelen til hvem som skal ha pust igjen, økonomisk sett, når pandemien ebber ut.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn