Kapital

Portrett ·  Anne Marit Panengstuen møter tøffe utfordringer som ny konsernsjef i Nortura:

Tar grep om bondens selskap

Foto: Ørn E. Borgen/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:12. februar 2020

På privaten eier konsernsjef Anne Marit Panengstuen en tre tonns gravemaskin, men hun ønsker å bruke mest dialog og smidighet når den dominerende norske kjøttaktøren Nortura skal endevendes.

Mørket har senket seg over Lørenveien 37 i Oslo. Resepsjonisten har for lengst gått hjem, men på toppsjefens kontor lyser det fortsatt. På en hylle ligger lunsjboksen hennes fortsatt uåpnet. Det har vært nok en slik dag hvor det har gått i ett kjør – og det er på ingen måte slutt ennå. Om morgenen sjekker ektemannen om hodeputen hennes er varm. Slik vet han om kona i det hele tatt har rukket hjemom på Årnes i Akershus i løpet av natten. Ja, det er nok litt overdrevet, men det illustrerer poenget om at Anne Marit Panengstuen har satt alle kluter til. Hun pleier å gjøre det. Nå vurderer firebarnsmoren å kjøpe pendlerleilighet på Løren, slik at hun på de mest ekstreme dagene slipper å kjøre Teslaen 60 kilometer hver vei bare for å sove.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn