Kapital

Her er CEOen som kombinerer spillejobber på by’n med management consulting i down town Oslo City. 

Annonse

Man skulle kanskje tro at sjefen for det tredje største revisjons- og konsulenthuset her til lands ville oppgi økonomiutdannelsen fra Handelshøyskolen i Bergen som sin beste investering eller vise til den før­ste kalkulatoren eller PCen han kjøpte, men slik er det altså ikke. Tenorsaksofonen han ervervet som 15-åring er den beste pengeplasseringen Gaaseide har gjort, sammen med, i nyere tid, familiehytta på Beitostølen.

For saksen ble starten på alt. På 40 år i blåser­rekken i ulike band, for tiden i Skedsmo Storband. I tillegg ble den også begynnelsen på lederkarrieren. Pr. dato teller hans entourage 1.500 revisorer, advokater og konsulenter samt 6.000 kundegrupperinger.

– Musikken har vært en veldig viktig del av livet mitt hele veien, noe jeg aldri har lagt bort, uansett livssituasjon. Det var faktisk i den settingen jeg skjønte at jeg hadde en leder i meg, lenge før jeg skjønte det i jobbsammenheng. Det går helt tilbake til tenårene og studietiden hvor jeg ofte endte opp i lederroller – som dirigent eller orkesterleder. En som tok ansvar for å dra ting fremover, forteller Gaaseide, som i vår ble stemt frem til CEO av 140 norske Deloitte-partnere. Den første ikke-revisoren på topp i Norge i moderne tid.

– Føler revisorhæren seg nå forbigått og tilsidesatt?

– Dette har vært et tema som vi har diskutert. På en måte er det en naturlig utvikling, fordi vi i dag er et balansert kunnskapshus. Førti prosent av omsetningen er revisjon, tyve prosent er advokatvirksomhet, og de siste førti er rådgivning. Så når man bare ser på tallene, så burde det ikke være grunn til bekymring.

Les også

Harvey Weinstein skal ha seksuelt misbrukt mer enn 80 kvinner:

Donna Rotunno er kvinnen ved hans side

– For du kan forskjell på debet og kredit?

– He he. Ja, jeg er økonom, så jeg klarer det. I så måte er det en styrke at jeg har vært her såpass lenge (32 år, red. anm.) og jobbet opp mot revisjonsvirksomheten og forstår viktigheten av dette for merkevaren vår. For selv om vi er et mer balansert hus nå enn vi var for 10 og 20 år siden, så er det ikke noe tvil om at revisjonsvirksomheten er den opprinnelige kjernen og der brand-verdien vår i hovedsak er blitt skapt, sånn er det bare.

Vekselbruk er noe Gaaseide har praktisert med hell lenge. For endel år siden var konsulenten utleid til en stor offentlig kunde og tilfeldighetene ville det slik at samme virksomhet hadde booket bandet Gaaseide spilte i til å underholde på julebordet. I en pause rundt midnatt kom sjefen for etaten bort til vår mann og uttrykte sin begeistring for musikken, og så la han til:

– Og vet du hva som er det morsomste av alt? Jo, det er mye billigere å bruke deg på natta enn på dagen!

Og nattarbeid med messingrøret blir det fortsatt på 56-åringen. Siste spillejobb var på Cosmopolite tidlig i februar. Du danser ikke bedre i Oslo-natten, har bandet brukt som teaser. Og fra informert hold får vi høre at amatørmusikerne også viser god kommersiell teft, både med vokalbaserte repertoar og sound. Heller dans og moro enn komplisert, sær instrumental. Betalingen kommer ved billettsalg i døren eller via en konsertarrangør. I Gaaseides verden er tilfredse kunder viktig – døgnet rundt.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn