Kapital

Portrett ·  Tone W. Trøen fikk ryddejobben som ny stortingspresident:

Redningskvinnen fra Eidsvoll

Verdige omgivelser: Det har ikke gått upåaktet hen at stortingspresidenten kommer fra grunnlovsbygda Eidsvoll. - Jeg får mye hyggelige tilbakemeldinger fra eidsvollinger og tror de er stolte, sier Tone W. Trøen som flyttet til Eidsvoll i 1994. Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix © Hegnar Media
Publisert:23. januar 2020

Hva kunne redde et Storting i omdømmekrise etter milliardsprekk i egen byggesak? Kanskje en ydmyk og jovial Høyre-kvinne med organisatorisk talent? Attpåtil et sykepleierutdannet medmenneske med fartstid som lokalpolitiker og vaffelsteker på sønnenes fotballkamper – bosatt i selveste grunnlovsbygda Eidsvoll!

Det er vanskelig å vite eksakt hva våre stortingspolitikere la vekt på da de pekte på Tone Wilhelmsen Trøen, men trolig så de vaklende tillit i folket som en åpenbar utfordring. Våren 2018 måtte Olemic Thommessen (H) som kjent trekke seg som stortingspresident. Kostnadene i den såkalte byggesaken hadde skutt i været, og overskridelsene ble beregnet til hele 1,2 milliarder skattekroner. Nytt post- og varemottak, ny innkjøringstunnel og utbedringen av et kontorbygg i Prinsens gate 26 hadde i det stille est ut til et milliardprosjekt. En skandale. En milliardskandale! Nå var det på høy tid med en ny, samlende kandidat, gjerne med mer folkelig preg enn den litt pompøse Thommessen. Og ifølge pressefolk på Stortinget er Trøen på vei til å oppfylle bestillingen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn