Kapital

Portrett ·  Eilert Hanoa er styreleder i den norske kursraketten Kahoot!:

Man on a Mission

Gründerstjerne: Toppene i Microsoft har lyttet til Eilert Hanoa i 20 år. Nå har nordmannen tatt grep om en global brukermasse som runder milliarden. Foto: NTB scanpix/Vidar Ruud NTB scanpix
Publisert:26. juli 2019

Eilert Hanoa (49) ville aldri funnet på å hoppe i fallskjerm, men å jobbe døgnet rundt og investere store summer i usikre tidligfase-selskaper – det gjør han mer enn gjerne. Med quizplattformen Kahoot! kan han ha skutt gullfuglen.

Denne morgenen i juni strømmer oppglødde medarbeidere til 6. etasje på Fridtjof Nansens plass 7 ved Oslo Rådhus. Kahoot! (ja, utropstegnet er del av logoen) skal samle nye familiegrener etter oppkjøpene av Dragonbox og Poio, to norske selskaper som også driver med læringsspill. Ferske kolleger skal spre ordet internt om hva de driver med. Noen dager før varmet man opp pengefolket med investorpresentasjon. Slik samler selskapet krefter til toppstøtet – den forestående børsnoteringen, først på den verdensomspennende elektroniske handelsplattformen Mercur og siden på en hovedbørs. Hvilken det blir er fortsatt uvisst, mest sannsynlig i Stockholm eller Oslo, men det kan også bli helt take off med notering på Nasdaq i New York. Det ville i så fall vært det første norske selskapet på den gjeve teknologibørsen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn