Kapital

Portrett ·  Erik Haugane tar oljeselskap til børs for andre gang:

Drømmer om å skape ny folkeaksje

Nordlands profet: Erik Haugane har fått pris for å tale oljebransjens sak, samtidig får seriegründeren ros for å opprettholde arbeidsplasser i Midt-Norge. Therese Alice Sanne Therese Alice Sanne © Hegnar Media
Publisert:17. juni 2019

Midt under “klimaopprøret“ tar Erik Haugane (66) sitt andre oljeselskap på børs – med ambisjon om å gjøre Okea til en ny folkeaksje. Foruten å fri til storkapitalen skal nordlendingen legge an på småsparere i Midt-Norge og Nordland. De har nemlig falt for ham før.

Når dette leses, har industrigründeren for lengst forlatt hovedkontoret i Trondheim og satt kursen mot de store finansmetropolene, trolig uten snev av flyskam. I kofferten har han et antall tversoversløyfer, fyllepenn og verbale trylleformler. Ideen han skal selge handler om oljen på norsk sokkel. Den som gigantene ikke lenger finner lønnsom nok å hente opp. I etterkant av Hauganes to uker lange road show håper den innleide meglerhæren å kunne signere en emisjon på 750 millioner kroner. Og går alt etter planen, kan administrerende direktør Haugane og medgründerne Ola Borten Mo (forretningsdirektør) og Knut Evensen (finansdirektør) ringe i bjella på Oslo Børs tirsdag 11. juni.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn