Kapital

– Oisann! Det føles fremmed, sier Bjørkholt når Kapital innvier henne i nyheten om at hun tjener mer enn alle andre kvinner her til lands: advokater, private equity-partnere, konsernsjefer, banktopper og humordronninger inkludert.

Annonse

– Det er ikke noe jeg noen gang har strebet for å bli, sier BAHR-partneren når hun får summet seg litt. – Men jeg må jo bare være glad. Jeg har en flott familie, en jobb jeg trives med og en så høy lønn. Wow!

Siden nyttår har Bjørkholt ledet eiendomsavdelingen i advokatfirmaet BAHR, som er det femte største i Norge, og nylig vant hun Finansavisens advokatundersøkelse innen kategorien fast eiendom. Men skrur vi tiden tilbake til oppveksten i Moss på 1970-tallet, var det lite som tilsa at hun skulle ende opp med topplønn og en snerten rød Porsche 993: Unge Anne Sofie var middels opptatt av skole og drømte om å bli som den amerikanske Hollywood- og aerobic-stjernen Jane Fonda. For å tjene til rosa tights jobbet hun hver lørdag som løkskreller på en gård fra hun var 12 år. Det er lenge siden timelønnen hennes lå på 12 kroner. I møter med klienter nå fakturerer Bjørkholt fort noen tusen kroner – pr. time.

Les også

Kjempet om familiens feriested i 14 år:

Klomsæt tapte arvestrid

– Anne Sofie kan stille alene i et møte og trenger ikke å ha med seg ti andre enkelteksperter, forteller juridisk direktør Charlotte Aslaugberg i familieeide Høegh Eiendom med en forvaltet eiendomsverdi på 11,5 milliarder kroner.

– Hun har klart å bridge mange fagområder som er nødvendige for god rådgivning innen eiendom og eiendomsutvikling: skatt, moms og ekspertise innen blant annet regulering og utvikling. Det er ikke veldig mange som har denne brede kombinasjonen. Anne Sofie kan raskt gi et godt helhetsbilde av et prosjekt og ser ofte de store risikoene tidlig. Det er viktig for meg, sier Aslaugberg, som kjente noe til Bjørkholt fra da de var kolleger i BAHR.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn