Kapital

– På grunn av min nysgjerrighet på IT og andre utradisjonelle papirer, bommer jeg rett som det er på grunn av litt for raske valg, innrømmer Tvenge. Men heldigvis blir det endel treff også. Ved siste opptelling hos Kapital var han god for 11,5 milliarder kroner og dermed landets 14. rikeste person. Det meste er murt inne i trygge eiendomsplasseringer. Kanskje har han tatt lærdom av perioden etter finanskrisen da han gikk på en skikkelig smell etter noen knallår i aksjemarkedet. Da røyk flere hundre millioner private kroner. I siste liten ble han reddet av venner i meglerhusene Arctic Securities og Carnegie. Men lysten på sjeldne bytter forsvinner ikke.

Annonse

– Jeg er nysgjerrig på mennesker generelt, og IT og utradisjonelle papirer spesielt. Jeg elsker å snuse, virre og sette sammen ting på en ukjent måte. Det er som med engelske settere.

Les også

Suksess på egenhånd:

Arvingene som går egne veier

– Ser du på deg selv som en hund?

– He he, nei, jeg er nok mer en hurtigløpende, liten flodhest. Det er ikke helt lett å se hvor den store oppgangen skal komme i aksjemarkedet fremover. Vi ser et Europa som beveger seg farlig nær deflasjon. Jeg ser etter papirer med solid cash-flow og dyktig ledelse, sier Tvenge.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn