Kapital

Etter en familiegjenforening i milliardklassen i 2010 gikk nylig Schage Førde til topps i de to viktigste selskapene til Harald A. Møllers etterkommere. Importeventyret med Volkswagen, Audi, Skoda og Seat har gjort dem til en av landets rikeste familier. I høst ble de samlet vurdert å ha en formue på over 16 milliarder kroner, og bykset oppover på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. 45-åringen er den første styrelederen fra fjerdegenerasjon. Han styrer Nord-Europas største bilgruppering inn i en kaotisk tid for bransjen. Men denne rollen var ikke noe hovedpersonen hadde sett for seg. Da tidligere styreleder Harald Møller (60) foreslo rollebytte, ble den tidligere Selmer-advokaten overrasket.

Annonse

– Harald ringte i høst og sa at vi måtte ta en prat. Han kom raskt til at han ønsket å tre til side og at han ville gjøre alt han kunne for å støtte meg og gjøre meg til en best mulig styreleder for Møller Mobility Group og Møller-familiens holdingselskap Aars.

– Hvordan reagerte du?

– Jeg ble naturligvis overrasket, samtidig følte jeg en ekstrem tillit fra et samlet eierskap som gjorde at det var veldig lett å takke ja, forteller Schage Førde.

– Var det aldri tidligere diskutert at du skulle overta roret?

– Da vi kom sammen igjen i 2010, sa Harald til meg at det kunne være et alternativ, men det var ikke sagt noe mer konkret.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn