Kapital

Portrett ·  Regjeringens “ukjente“ minister gir full gass på norsk sokkel:

Alle mann til pumpene!

Happy soul: – Jeg er fra nord, så jeg har danset på bordet før! Kjell-Børge Freiberg ofrer gladelig skopussen for fotografen. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:22. februar 2019

Som olje- og energiminister vedgår Kjell-Børge Freiberg (FrP) at han av og til må justere sin nordnorske språkbruk og væremåte. Men internt i departementet har man for lengst lært seg at “Hælvete, nu brænn det på dass!” bare betyr at noe viktig er på gang.

Kanskje har Erna introdusert for mange statsråder? Kanskje har journalistene i kjølvannet av MeToo vært mer opptatt av politikernes griseprat og sexliv? Eller kanskje har Kjell-Børge Freiberg vært for måteholden med reiseregningene – eller sogar unnlatt å opptre uansvarlig med våpen?


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn