Kapital

Klirr, klirr, klirr: 36,5 millioner, 41,6 millioner, 43 millioner. Det er omsetningen hos Statholdergaarden de tre siste årene – i stigende rekkefølge. Samtidig har resultatgraden ligget og vaket på rundt ti prosent, et nivå minst verdt en stjerne i restaurantbransjens “bibel”.

Annonse

Mens konkurrentene har slitt med røde tall, kranglet med eieren, ikke orket mer eller rett og mistet stjerner i den høythengende Michelin-guiden, har Stiansen styrt Statholdergaarden med stø hånd. Og det med gode tall både gjennom finanskriser og tap av ektefellen Annette, som han startet Statholdergaarden med for snart 25 år siden.

Les også

Like rå på aksjer som i utforløypa:

– Grundig, ydmyk og lærevillig

På si har dyslektiske Stiansen skrevet seks kokebøker som til sammen har solgt i 250.000 eksemplarer, han stilt opp i utallige TV-programmer, jobbet for Rema 1000 og laget hjemmefester for mange av milliardærene på Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

Den tidligere verdensmesteren i kokkekunst fylte nylig 56, men lar seg ikke affisere av at det i seg selv er en alder som i kokkebransjen er på vippen til å bli uspiselig høy.

Som om ikke det var nok, er han født med godt humør og mister aldri besinnelsen. Selv ikke når Lotto-millionærer blir dritings og han må ut med en flaske Château Lafite Rothschild til 10.000 kroner for å blidgjøre en annen gjest som klager.

Så spørs det om sørlendingen holder humøret fremover:

– Hvordan blir 2018?

– All right, men litt ned. Hele markedet er litt ned.

– Er det overetablering i restaurantmarkedet?

– Helt klart.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn