Kapital

Det er nøyaktig to år siden 57-åringen tiltrådte som sjef for verdens største vinbutikk med over 24.000 varer. Hun er den første kvinne til å lede Vinmonopolet på permanent basis, og de siste 24 månedene har hun tilbragt uvanlig mye tid på jobben. Ambisjoner og utfordringer står nemlig i kø. Kundene forventer å møte en moderne, digitalisert retailkjede. Men det koster – og i fjor falt omsetningen, driftsresultatet likeså. Ingen god følelse for en leder med lang fartstid fra privat næringsliv.

Annonse
Les også

Northug inn på bestselgerlisten:

Forlaget har aldri solgt en bok raskere

Noen av vennene hennes skvatt litt da hun takket ja til å bli leder i staten, andre tenkte at en slik massiv lederoppgave nettopp var noe for henne. Felles for dem alle er at de har sett svært lite til Hilde Britt etter at hun begynte i ny jobb. Innledningsvis tok CEOen en omfattende besøksrunde til mange av polets 329 butikker, deretter har det blitt lange dager på kjedekontoret i Dronning Eufemias gate i Bjørvika i Oslo.

– Krevende og morsomt. Gøy å lære noe nytt!

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn