Kapital

Det var en av de bitreste skilsmissene i norsk næringslivshistorie, en krangel som sen­ere har avstedkommet overskrifter fra Stordalen som “Jeg visste at han kunne være skruppelløs”, “Stordalen la felle for å avsløre Hagen”, “Stordalen og Hagen i pikant nakenstrid” og “Stein Erik Hagen saksøker Stordalen”. Men 22 år etter at Stein Erik Hagen sparket Stordalen som senterleder for Steen & Strøm, og en betydelig mer forsonende tone fra dem begge, fyker Stordalen forbi sin gamle erkerival på listen over Norges 400 rikeste.

Annonse

– Føler du at du endelig har fått ordentlig revansj?

– Jeg burde takket Stein Erik Hagen. Uten ham hadde jeg aldri fått sjansen til å starte eventyret med Nordic Choice Hotels. Den revansjen har jeg fått for lenge siden. Det går så det griner med Nordic Choice, det går så det griner med Hurtigruten, det går så det griner med longstay-markedet! Vi har 16.000 ansatte i Nordic Choice og verdens beste kultur! Kan jeg ta av jakken? spør Stordalen fotografen.

– Jeg blir så jævlig engasjert!

Les også

KapitalIndeks: Norges 400 rikeste:

Racet bak John Fredriksen hardner til

 

Profil

Petter A. Stordalen (55).

Utdannelse fra Norsk Kjøpmannsinstitutt, Varehandelens høyskole og Norges Markedsføringshøyskole. Gift med Gunhild.

Aktuell fordi: Han har bl.a. økt formuen med 19 prosent det siste året. Han står på barrikadene for Pride, mangfold og åpner snart to gigantiske hoteller i Oslo: Clarion Hotel The Hub og Sommerro House på Solli Plass i Oslo sammen med Aspelin Ramm.

Viktigste milepæl: Da han fikk jobben som administrerende direktør på City Syd som 24-åring. Men det som forandret alt, var da han overtok Steen & Strøm i mars 1992.

Beste investering: Nordic Choice Hotels og alle hotellene. – Jeg kan ikke velge ett, det blir som å svare på hvem av barna mine jeg liker best.

Dårligste investering: – Milliarden jeg tapte i Danmark mellom 2000 og 2011, men vi gav ikke opp: Det er først når du gir opp at du mislykkes. Nå er jeg på full fart inn i Danmark igjen, og denne gangen lykkes vi: Vi har nummer én-hotellet på flyplassen, Clarion Hotel Copenhagen Airport (tidligere Hilton). Vi bygger Danmarks beste budget-hotell, Comfort Hotel Copenhagen Airport rett ved siden av. Det vil si at vi får 1.200 rom på flyplassen i tillegg til et svært konferanse-anlegg. Flyplasshoteller er forresten selve indrefileten i hotellmarkedet. Vi har Kobe-biffene på både Gardermoen, Arlanda og i København. Vi har også topphotellet Skt. Petri og budget-hotellet Comfort, begge sentralt i København. Og sist, men ikke minst: Vi bygger ut og transformerer det gamle ærverdige posthuset ved Hovedbanegården til å bli det mest spektakulære hotellet i hele byen, med totalt 25.000 kvadratmeter, møtearealer, tre restauranter, tre barer og 390 rom.

Best på: – Kulturbygging.

Dårligst til: – Å krangle (= konfliktsky, diagnose stilt av konsernsjef Torgeir Silseth).

Min hverdag: – Veldig straight! Klokken settes stort sett på seks. Deretter følger løpetur med Öbbe (schäferhunden), frokost, aviser, tall, mediesøk, og en tur på kontoret hvor jeg snakker med Torgeir og andre ansatte. Jeg er så mye som mulig på hotellene mine og bruker mye tid på dealer, journalister og foredrag. Den perfekte kvelden er med Gunhild og en pizza fra Teatro (som drives i Hotel Christiania Teater i Oslo sentrum og som Stordalen eier, red. anm.).

Hobby: Alt som involverer Gunhild. Og ofte også barna mine og Öbbe.

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn