Kapital

Yeah right, dream on.

Det er lett å tenke slik når Jon Ramvi presenterer sine visjoner om hvor Web 3.0 skal oppstå. Men 32-åringen fra Rogaland har fått til bemerkelsesverdige ting før. Allerede som 20-åring startet han selskapet EasyPeasy og fikk to millioner mennesker kloden rundt til å laste ned sitt Linux-baserte operativsystem, før iPaden kom og tok markedet for små datamaskiner. I tillegg til gründervirksomhet er han gjesteforeleser ved NTNU og mentor for den anekjente “ Katapult Accelerator”. Han er dessuten primus motor for verdens største blockchain-nettverk p e r capita og Nord-Europas største blockchain-konferanse som arrangeres i Oslo.

Annonse

Nå sitter han foran oss med briller, rødt skjegg og ullgenser og foredrar om fremtidens dataarkitektur på klingende stavangersk.

For ett år siden leide han et loft på 250 kvadratmeter i Møllergaten 6 i Oslo sentrum og innredet det med langt flere pulter og PCer enn han hadde folk til. Hensikten var å se mindre puslete ut i møte med kundene. Konsulent- og utviklingsselskapet Blockchangers, der Oskar Åslund og Jonas Therkelsen er medgründere, er det første i Norge som satser på blockchain, eller blokk-kjede på norsk, teknologien de færreste skjønner særlig mye av, men som mange frykter og noen håper “ vil kaste om på alt”. Men at alle skal forstå teknologien er Ramvi mindre opptatt av. Det holder at noen kan det, så kan resten utnytte fordelene. Men tenk gjerne på blockchain som en rundkjøring som erstatter alle trafikklys og deres kompliserte programmer, råder han. Rundkjøringen bruker logikken til hver enkelt sjåfør og trafikken glir som smurt, gitt at reglene følges.

Les også

Nordmenn kjøpte kryptovaluta på topp:

Verdier for milliarder er blåst bort


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn