Kapital

– Velkommen til roterommet!

Mangemilliardæren viser oss inn på kontoret sitt i Strandveien 50 på Lysaker i Oslo, der bikkja har sin egen hundeseng, selv om den foretrekker å ligge i stolen vis-à-vis arbeidspulten til sin herre. Så dyreglad og hesteinteressert er femte generasjon av industrifamilien at han, kona og datteren reiser til europeisk og nordisk mesterskap i dressurridning hver eneste sommer.

Annonse

Da hunden “Lucky” smatt ut av porten på Bygdøy for noen år siden, gikk de ut med etterlysning på sosiale medier. Forsvinningen utløste et stort engasjement, og det ble sak i VG da den ungarske fuglehunden kom til rette. Som en av Norges rikeste menn skal det ikke skje altfor mye før søkelyset tennes. Og familien Andresen har flere medlemmer som tiltrekker seg oppmerksomhet. Døtrene Katharina G. (23) og Alexandra (22) – som har fått overført store deler av formuen – får stadig mer fokus i pressen. Bare et par dager etter at Kapital hadde besøkt Ferd-eieren før sommeren, startet en medieføljetong om ansettelsen av eldstedatteren i Innovasjon Norge. Flere reagerte på at 23-åringen hadde fått en deltidsstilling i HR-avdelingen, angivelig uten at stillingen var utlyst eller at “Norges rikeste kvinne” var kvalifisert for jobben. Og, som sin far, tok 23-åringen i bruk Twitter for å fremme sitt syn.

Når vi – i etterkant – spør Andresen om hans syn på og opplevelse av saken, takker han nei til å avgi noen kommentar.

Les også

Norwegian-sjef Bjørn Kjos

Gal eller genial?


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn