Kapital

Bettina Banoun (46)

 

  • Aktuell fordi:  Vinner skattesaker i fleng og utfordrer Oslo kommune om eiendomsskatten
  • Viktigste milepæl:  Å mestre advokatkarriere og familieliv
  • Beste investering:  Jusutdannelsen
  • Dårligste investering:   Boliginvesteringene jeg ikke gjorde
  • Best på:  Være effektiv og konsentrert
  • Dårligst til:  Å lage middag
  • Hobby:  Reiser og ski – langrenn, alpint og snowboard
  • Min hverdag:  10/16 jobb, 4/16 familie og 2/16 egentid/annet

Vårsolen har brått tinet opp Oslo, et par rettssaker har blitt avlyst og Banouns timeplan gir rom for både et intervju med Kapital og en fotoshoot on location. For en som kjøpte moped allerede som 14-åring, er det alltid stas å kunne ta frem motorsykkelen om våren. Men fordi hennes egen italienske gateracer fortsatt står på vinterlagring i Fredrikstad, stiller vi med lånt sykkel til bildeseansen.

Banoun lar seg på ingen måte skremme av å møte fire fremmede menn i 15. etasje i et tomt parkeringshus like ved Plata. Hun bytter kjapt antrekk bak en bil. Null stress. En søndag, midt under forberedelsene til en stor rettssak, tok hun med seg en tilfeldig drosjesjåfør og hans venner opp på kontoret for å hjelpe dem med å skrive en norsk jobbsøknad. Det er slikt hun gjør. Banoun er forbausende fri for bekymringer og frykt. Og etter flere titalls skattesaker stikker respekten for henne dypt i Skatteetaten, hos Regjeringsadvokaten og blant deres innleide våpendragere.

– Hvis det er noe jeg mener det bør tas tak i, går jeg bare på. Jeg liker å gå skikkelig i dybden, ta grundig fatt, forklarer hun.

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn