Kapital

Bech har toppet listen over Norges beste eiendomsadvokater i en årrekke. Når skattelistene offentliggjøres, figurerer Bech alltid langt opp på listen over de best betalte juristene.

Bech var også øverst på listen til byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad, da han trengte ny styreleder i det skandalerammede kommunale foretaket Boligbygg. På bakgrunn av disse meritter skulle man kanskje tro at herr Bech både var “høy og mørk”. 52-åringen med de blå øynene ser ut til å ha hoppet rett fra turklær til dress. Men under den smørblide overflaten skjuler det seg trekk som ikke assosieres med kosestunder.

– Det nevrotiske nivået er helt klart stigende med alderen. Jeg våkner hver dag og tenker at det kan skje livsfarlige ting.

– Livsfarlige ting?

– Det er ikke klassiske redsler som naturkatastrofer, forfølgelse eller skader. Det handler om jobbrelaterte ting, personlige forhold eller sosiale situasjoner som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal takle. Jeg er generelt opptatt av positiv angst. Det er kroppens måte å etablere beredskap på, så man skal handle mer effektivt. Jeg har for eksempel ikke angst hvis jeg skal holde et foredrag, det er en kjent og kontrollerbar aktivitet som gjøres flere ganger i uken. Angsten kommer mer smygende når oppgaven er å påvirke en prosess, som å oppnå et resultat som har betydning. Det kan være å få to parter til å komme til enighet om en kompleks avtale.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn