Kapital

Man bør vite hvor man skal om man vil finne frem til John Fredriksens kontor i London. Bak en anonym fasade på fasjonable Sloane Square, på grensen mellom Chelsea og Belgravia, sitter nøkkelmedarbeiderne i Seatankers Group. Først når man slipper gjennom døren på gateplan forteller et lite, diskret skilt at den maritime gruppen holder til i 4. etasje. Herfra bistår de shippingmagnat John Fredriksen og hans døtre Cecilie og Kathrine i arbeidet med å forvalte verdiene i systemet som blant annet omfatter 13 selskaper der Big John er dominerende eier. Til sammen omsetter de for rundt 100 milliarder kroner årlig og sysselsetter mer enn 30.000 ansatte verden rundt. En slik velsmurt pengemaskin har ingen norskfødt person rådd over før. Og Fredriksen får ingen norsk likemann med det første.
– Det har blitt svært, større enn jeg hadde tenkt, medgir Fredriksen. Han ser ned på plansjen over imperiet sitt som ligger fremme under intervjuet med Kapital. Shipping, offshore, oljetrading, fisk, eiendom og inkasso. Pluss ulike fond. Tankrederen har etter hvert spredd sine innsatser godt. Han er ferdig med å leve på stupet. Det er også i tråd med Kathrine og Cecilies ønske om mindre totalrisiko.

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn