Kapital

– Regel nummer én hvis du er på intervju hos oss er å ikke ta heisen. Greier du ikke å gå trappene, har du ikke noe her i bedriften å gjøre!
Netthandelsgründeren Einar Øgrey Brandsdal er i full vigør der han nærmest løper opp trappene med Kapital og fotograf på slep. Det er mandag morgen i industriparken Mjåvann utenfor Kristiansand. Sjefen i huset bærer ikke mye preg av helgens festivitas, der Brandsdal og hans ansatte markerte Brandsdal Groups 20-års-jubileum to dager til ende. Med ord-føreren i Sogndalen som snorklipper, i tillegg til en hel “haug med folk”, ble samtidig selskapets nye hovedkontor og lagerbygning formelt erklært åpnet. Og apropos feiringer: Det har blitt kjøpt inn noen bløtkaker de siste årene. I 2015 ble Brandsdal Group kåret til Årets sørlandsbedrift, og nettstedet Blivakker.no har blitt kåret til Folkets Nettfavoritt av Posten og Bring tre år på rad. Ingen tvil om at Brandsdal har tatt revansj etter oppveksten der han ble knust både på idrettsbanen og på skolebenken.

800 mill. i formue

– Jeg tror på mange måter at Gud har passet på meg, for jeg har klart meg bra, sier Brandsdal, som aldri har lagt skjul på at kristendommen er en stor del av livet hans. Selv ble han en legende i hjembyen allerede for ti år siden, da han lanserte et forslag om å reise en gigantisk Jesus-statue ved innfarten til Kristiansand.


– Ingen her i byen har glemt den saken. Jeg gjorde mye før for å få oppmerksomhet. Jeg har roet meg på det. Men jeg mener fortsatt at det er et godt forslag, sier han.
Nå har han reist sine egne monumenter. De to gigantiske  kontor- og lagerbygningene på til sammen 19.000 kvadratmeter, med logoen til Brandsdal Group, ruver godt i landskapet på toppen av Mjåvannsveien. De bærer også vitnesbyrd om at Einar Øgrey Brandsdal har klart seg mer enn bra. Han har gjort det helt rått bra.
Når Kapital i neste utgave presenterer listen over Norges 400 rikeste, verdsettes formuen hans til 800 millioner. Brandsdal kom inn på listen i 2013, med en formue på 475 millioner kroner. Bare i løpet av det siste året har anslått formue økt med 200 millioner kroner.

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn