Kapital

Profil:

Navn: Bjørn Kjos (71).

  • Aktuell fordi: Norwegian ekspanderer flytilbudet kraftig og vasser i gjeld.
  • Viktigste milepæl: Å ha en god familie.
  • Beste investering: Å gifte meg.
  • Dårligste investering: De har jeg for lengst fortrengt.
  • Best på: Jeg er ganske flink til å gjøre folk gode. 
  • Dårligst til: Å takle pessimister
  • Min hverdag: 20 prosent familie og fritid, 60 prosent jobb og 20 prosent jakt etter nye muligheter. 
  • Hobby: Ski om vinteren, seiling om sommeren.

 

Den er søndag kveld og flygründeren fra Ringerike holder stø kurs mot sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Bak ham sleper trillekofferten med alt han trenger av klær, duppedingser og dokumenter for to uker på forretningsreise verden rundt. Han har nylig sittet ned i en halvtime med Kapital i avgangshallen, og nå driver reiseplanen og kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik ham videre.

– Jeg tør ikke sjekke inn bagasje. Vi skal innom veldig mange flyplasser, inkludert flere vi ikke selv flyr til og der har vi ingen kontroll. Jeg har med meg ting som jeg trenger hver dag til jobbing, forklarer Kjos. Å vente på tapt bagasje holder ikke når han legger ut på globalt møtemaraton. Først London, så statsledertreff i Buenos Aires, og deretter flere stopp i Sør-Amerika – som ikke konkurrentene trenger å vite noe om – før det blir Roma og Toulouse på veien hjem. Og så – vips – er han tilbake i Norge. Men jakten på nye forretningsmuligheter, nye flyruter tar ikke slutt selv om han er hjemme igjen.

Annonse

Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn