KapitalIndeks

Stein Erik HagenAksjeposten på drøyt 24 prosent i Orkla utgjør den største delen av formuen til familien Hagen. Orkla har vært en vinneraksje på Oslo Børs det siste året, godt hjulpet av investorers sterkere fokus på aksjer med kapasitet til å dele ut solide utbytter. Det er Hagens datter Caroline Hagen Kjos som har overtatt rundt 90 prosent av verdiene i familieselskapet Canica, der store deler av formuen forvaltes. Her ligger også verdier i næringseiendom og andre virksomheter. Dog har ikke satsinger som Jernia, Komplett eller nakenspaet The Well blitt det helt store. Caroline flyttet til Sveits i 2009, noe hun og familien, ifølge Hagen selv, har spart enormt med formuesskatt på. Storesøster Camilla Hagen Sørlie bor i Norge, mens bror Carl Erik for noen år siden meldte flytting til London. “Rimi-Hagen” selv eier under fem prosent av familieselskapene, men han har fortsatt full kontroll gjennom A-aksjer

Sist oppdatert: 09. december 2019

28 mrd
Nettoformue 2019
25 mrd
Nettoformue 2018
+12%
Endring i formue
Norsk Kjøpmannsinstitutt (nå Norges Varehandelshøyskole).
Utdannelse
1956
Født
Gründer og eier i Canica, Orkla
Stilling
Industri
Bransje

Nevnt i 13 artikler

Rikingenes forsvinningsnumre:

De 50 rikeste krymper formuen med 640 mrd.

En rekke av Norges aller rikeste “tryller” bort mesteparten av formuen på ligningen. Mye forsvinner i verdsettelsesrabatter for unoterte driftsmidler og eiendom. Men betydelige summer har også funnet veien til et skattehull som regjeringen nå vil tette.

10 min lesetid

Norges rikeste har 380 mrd. i utlandet:

Den store skatteflukten

Verdiene på listen over Norges 400 rikeste som kontrolleres av skatteflyktninger har økt markant de siste årene. – Jeg har spart et betydelig beløp i skatt, sier den London-bosatte milliardæren Peter T. Smedvig.

11 min lesetid

Hagen investerer i nytt privatfly:

Kjøper luksusjet til 200 mill.

Elleve år etter at han solgte sitt forrige privatfly, kjøper Stein Erik Hagen nå en flunkende ny luksusjet for 200 millioner kroner. Hagen satser denne gangen på en Gulfstream G280 med plass til opptil ti passasjerer.

4 min lesetid

Grunnkapitalen i hjertestiftelse spist opp:

Hagen på donorjakt

Stein Erik Hagens stiftelse for klinisk hjerteforskning ble opprettet med en grunnkapital på 50 millioner kroner. Nå må stiftelsen ha påfyll for å kunne fortsette.

4 min lesetid

Skitude er på plass i 2.100 skidestinasjoner:

Hentet nye millioner til Svindal-app

Stein Erik Hagen går sterkere inn i heiskortselskapet der Aksel Lund Svindal er både aksjonær og frontfigur. Til sammen har Skitude Holding hentet inn 15 millioner kroner i en rettet emisjon.

3 min lesetid

Norges mektigste kvinner 2019:

Landets kvinnelige maktelite

For 13. året på rad presenterer vi listen over Norges 100 mektigste kvinner. 

3 min lesetid

Hermès-veske tok femgangeren:

– Det er fem faktorer som er avgjørende for verdien

Rådyre vesker står for noe av det mest ultimate innen luksus, men veskene i krokodilleskinn, gull og diamanter er nå ikke lenger bare til pynt. Ifølge auksjonshuset Christie’s kan de være en knallgod investering.

10 min lesetid

Aksel Lund Svindals ski-app fusjonerer:

200 skisteder klare for Skioo

Aksel Lund Svindal og Stein Erik Hagen er med blant investorene som har skutt inn over 120 millioner kroner i ski-appen Skioo. Nå står selskapet foran en større internasjonal fusjon som har avtaler med over 200 globale skisteder.

2 min lesetid

Fredssenter på sponsorjakt:

Oslosenteret i pengeskvis

Samlet underskudd for Kjell Magne Bondeviks fredssenter har de to siste årene kommet opp i over åtte millioner kroner. Det er slutt på pengestøtten fra Norad. Samtidig har antall sponsorer skrumpet inn.

5 min lesetid

Petter Stordalen:

– Jeg gråt av glede da barna ville inn på eiersiden

Mens kona Gunhild kjempet for livet, har Petter A. Stordalen doblet formuen. Med nærmere 26 milliarder kroner i formue er han nå rikere enn erkerival Stein Erik Hagen, mannen som sparket ham som sjef for Steen & Strøm. 

15 min lesetid

Bøhler og Sveaas klager på kommunens vedtak

Nekter å la seg jage fra hage

Frogner får ingen ny bydelspark med det aller første, selv om byrådet nylig vedtok å ekspropriere en frodig tomt i Gyldenløves gate i Oslo.

4 min lesetid

Investorguide

Smågodt til Hagen

Orkla har 20 milliarder i tørt krutt, ifølge styreleder Stein Erik Hagen. Vi har komponert en meny med oppkjøpskandidater for det gjeldfrie konsernet.

6 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Canica
Canica Invest

Stein Erik Hagen