KapitalIndeks

Sigve Brekke

Sigve Brekke er en norsk bedriftsleder og tidligere politiker. Fra august 2015 har han vært konsernsjef i Telenor. Brekke har en ettårig master fra Harvard.

Sist oppdatert: 09. december 2019

Master i offentlig administrasjon fra John F. Kennedy School of Government, Harvard University.
Utdannelse
Telenor
Arbeidssted
1959
Født
Konsernsjef i Telenor
Stilling
Telekom
Bransje

Nevnt i 8 artikler

Dømt for prisdiskriminering:

Telenors anke slapp ikke inn i Høyesterett

Dommen der det ble slått fast at Telenor diskriminerte TDC ved å ta for høy pris for tilgang til mobilnettet er rettskraftig, etter at Høyesterett nylig nektet å fremme anken til Telenor.

2 min lesetid

Telenors tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas:

Gir ut bok om Telenor

Telenors tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kommer i februar med bok om Telenors moderne historie. Nåværende konsernsjef Sigve Brekke trenger denne gangen ikke frykte fokus på hverken maktkamp eller CV-juks.

5 min lesetid

Telenor saksøkes av flere tidligere dørselgere:

Trekkes for retten igjen

Nok en aktør som tidligere drev dørsalg av bredbåndstjenester for Telenor går til erstatningssak mot telegiganten. Kravet er på minst seks millioner kroner.

2 min lesetid

Eks-partner hevder Telenor brøt agenturloven:

Saksøkes av dørselgere

Telenors tidligere største agent for dørsalg av bredbånd jekker opp sitt krav mot telegiganten til over 14 millioner kroner. Rettssaken kommer opp i april.

2 min lesetid

Fortsatte samarbeid etter CV-skandalen

Telenor har brukt millioner på hodejegere

Egon Zehnder høstet kritikk da det i 2015 bisto med å ansette Sigve Brekke som ny konsernsjef i Telenor, uten å verifisere CVen hans. I årene etter har Telenor gitt konsulentoppdrag til hodejegerselskapet verdt store summer.

4 min lesetid

Telenor-styrets krav til ny toppsjef:

– Virker veldig som innavl

Listen over hva som kreves for å bli ny Telenor-sjef skaper debatt, og selskapets styre mistenkes for å ha skreddersydd kriteriene til ­ konkrete ansatte.

6 min lesetid

EYs årlige lederlønnsrapport:

Bonusfest for børstoppene

Medianavlønningen for konsernledelsene i selskapene som utgjør Hovedindeksen på Oslo Børs, økte med ni prosent i fjor. Forklaringen er et bonushopp på hele 50 prosent i 2017 målt mot året før.

6 min lesetid

Sigve Brekke