KapitalIndeks

Petter Anker StordalenNordic Choice-konsernet leverer rekordresultater. Videre har hotellkongen kjøpt opp Kämp Group i Finland, og fortsetter ekspansjonen både i Sverige og Danmark i for fullt. Konsernet fortsetter med økt eksponering mot eiendom og hotell, og ifølge Stordalen selv ligger 2019 an til å bli nok et rekordår innen begge. Stordalen har også åpnet Clarion Hotel The Hub, Norges største hotell. Livet for de som arbeider der kan sees i den nye tv-serien “Hotelleventyret” på TVNorge.

Sist oppdatert: 09. december 2019

26 mrd
Nettoformue 2019
26 mrd
Nettoformue 2018
+3%
Endring i formue
Ett år på Norsk Kjøpmannsinstitutt, ett år på Norges Varehandelshøyskole og ett år på Norges Markedsføringshøyskole.
Utdannelse
1962
Født
Gründer og eier i Strawberry Group
Stilling
Hotell/Reiseliv
Bransje

Nevnt i 12 artikler

Næringslivets 100 mektigste:

Røkke troner på toppen av norsk næringsliv

Kapitals jury har talt: Kjell Inge Røkke er den mektigste personen i norsk næringsliv. Equinors Eldar Sætre står støtt på sølvplassen, mens den nye DNB-sjefen Kjerstin Braathen suser rett inn på den siste pallplassen.

7 min lesetid

Rikingenes forsvinningsnumre:

De 50 rikeste krymper formuen med 640 mrd.

En rekke av Norges aller rikeste “tryller” bort mesteparten av formuen på ligningen. Mye forsvinner i verdsettelsesrabatter for unoterte driftsmidler og eiendom. Men betydelige summer har også funnet veien til et skattehull som regjeringen nå vil tette.

10 min lesetid

Storm 121 gjør filmen personlig:

Skreddersyr videoopplevelsen

Videoer til ansatte og kunder skal ikke lenger være upersonlige. Storm 121 sørger for at Kjerstin Braathen kunne hilse personlig til de ansatte da hun inntok sjefsstolen i DNB.

4 min lesetid

Manglende oppgjør for Stordalen-selskap:

Vil slå eks-hotelleier konkurs

Strawberry Capital har begjært konkurs i selskapet til tidligere eiendomsinvestor og hotelleier Zulfigar Hussain. Dermed ligger Petter Stordalen an til å ta siste stikk i det som har vært en årelang rettsstrid.

2 min lesetid

Yndet brite i norske finanskretser:

Kunstner uten ansikt

Næringslivstoppene Petter Stordalen, Elisabeth Brochmann og Jan Petter Collier har kjøpt Julian Opies kunst, som også spiller en “rolle” i Jo Nesbøs Hodejegerne. Nå er Opie aktuell med salgsutstilling på Tjuvholmen i Oslo.

8 min lesetid

Ringnes krevde 1,6 milliarder – kan ende opp med å måtte betale tilbake:

I Haares kammerspill kan Ringnes bli svarteper

Advokat Nils-Henrik Pettersson kaller avtalene hotellinvestor Asmund Haare hadde med Christian Ringes om hotelldrift i Danmark for “junk”. Han er også kritisk til at Haare kjøpte seg inn som kreditor i konkursboet til sitt tidligere selskap, Tribe Invest. Et grep som kan føre til at Ringnes blir skyldig Haare penger.

11 min lesetid

Lavere omsetning av edle dråper:

Magert for Stordalen-restaurant

Til tross for svikt i salget berget Cru Vin & Kjøkken på Majorstuen et lite overskudd i fjor. Starten på 2019 lover bedre for restauranten, som eies av Petter Stordalen og Thomas Alsgaard.

2 min lesetid

Northug inn på bestselgerlisten:

Forlaget har aldri solgt en bok raskere

Petter Northugs selvbiografi har snart passert 80.000 i opplag og skal utgis i både Sverige, Finland og Estland. Svenskene har skyhøye forventninger. – Vi håper og tror at Northug kommer til å vinne i såvel julehandelen som i VM neste år, sier sjefen for det svenske forlaget. Dette er biografiene som har solgt best.

9 min lesetid

Petter Stordalen:

– Jeg gråt av glede da barna ville inn på eiersiden

Mens kona Gunhild kjempet for livet, har Petter A. Stordalen doblet formuen. Med nærmere 26 milliarder kroner i formue er han nå rikere enn erkerival Stein Erik Hagen, mannen som sparket ham som sjef for Steen & Strøm. 

15 min lesetid

Eat Stockholm Food Forum 2018

– Tilpass dere eller dø

På årets Eat Forum fortalte Gunhild Stordalen oppmøtte at tiden for valg er over, vi må alle bli med på endringen hvis vi skal kunne løse de store globale utfordringene vi står overfor. Budskapet er enkelt: «adapt or die».

3 min lesetid

Fem bærekraftige investeringer

Redde verden skal bli god butikk

En rekke av verdens største investorer og kjendiser som Richard Branson, Bill Gates og Asias tredje rikeste, Li Ka-shing har fått øynene opp for at plantebaserte tech-selskaper, som skal bidra til å fø en voksende verdens­befolkning med sunn og bærekraftig mat, er god investering.

9 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Strawberry Holding
Strawberry Fields

Petter Anker Stordalen