KapitalIndeks

Øystein Stray SpetalenInvestorens beste investering det seneste året har vært Self Storage Group, der aksjekursen har steget med over 30 prosent. På andre siden av skalaen finner man Saga Tankers, som er ned over 20 prosent. Sivilingeniøren startet å handle aksjer allerede som niendeklassing. De seneste årene har Spetalen tatt ned risikoen i porteføljen. Ferncliff-konsernet hans har nå en kontantbeholdning på over 1,7 milliarder kroner, og er nesten gjeldfritt.

Sist oppdatert: 09. december 2019

3,35 mrd
Nettoformue 2019
3,20 mrd
Nettoformue 2018
+5%
Endring i formue
1962
Født
Investor og meningsbærer
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 3 artikler

Finanskjendis-aksjer bedre enn indeks:

Aksjer: Spetalen & Co. leder an

Bjellesau-porteføljen vi lanserte i forrige utgave har holdt seg litt bedre sammenlignet med Hovedindeksen under coronakrakket på Oslo Børs. Men også kjendisaksjene har fått en solid porsjon juling.

3 min lesetid

Kjendisinvestorenes favorittaksjer:

Bjellesauene på Oslo Børs

Når de mest profilerte investorene på Oslo Børs satser stort på nye aksjeinvesteringer, lønner det seg ofte for andre å henge seg på. Men kun de aller første dagene. Det viser casene Kapital har gjennomgått.

10 min lesetid

Aksjefokus:

Blir Pareto Bank en utbyttemaskin?

Etter en ørkensafari for nisjebanken Pareto Bank har kursen og volumet tatt seg kraftig opp i starten av januar. Mye av grunnen til dette er inntoget til en gammel kjenning, Øystein Stray Spetalen.

2 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Ferncliff Holding

Øystein Stray Spetalen