KapitalIndeks

Olav ThonThon overførte for noen år siden aksjer i Olav Thon Gruppen verdsatt til rundt 25 milliarder kroner, til Olav Thon Stiftelsen. Den bokførte verdien på fast eiendom i gruppen var ved årsskiftet 69 milliarder kroner. Olav Thon planla å jobbe til han ble hundre, men åpner nå for å bli pensjonist. “Jeg har som mål om at jeg skal fullføre året,” uttalte han nylig. Olav Thon har fortsatt en betydelig personlig formue, inkludert et enkeltpersonforetak med betydelige verdier i eiendom.

Sist oppdatert: 09. december 2019

1,80 mrd
Nettoformue 2019
1,80 mrd
Nettoformue 2018
Handelsskole.
Utdannelse
1923
Født
Gründer og styreleder i Olav Thon Gruppen
Stilling
Eiendom
Bransje

Nevnt i 3 artikler

Eiendomsaksjer:

Kan mer moderate rentesignaler sende aksjene videre opp?

Hvor går i grunnen veien nå for boligutviklings- og næringseiendomsselskapene på Oslo Børs? I Kapital gir noen av landets ledende analytikere sine aksjesynspunkter, i et landskap preget av butikkdød, rekordmange usolgte boliger – men fortsatt utsikter til historisk lave renter.

10 min lesetid

Led et sviende nederlag i tingretten:

Berg tar omkamp med Thon

I 2017 saksøkte Carl Berg og Coop Sørvest Olav Thon for 456 millioner kroner. I tingretten led Berg-leiren et fullstendig nederlag og ble dømt til å betale Thon seks millioner. Berg vil ha omkamp, og ankesaken begynner i september.

2 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Olav Thon Gruppen

Olav Thon