KapitalIndeks

Odd Reitan

Odd Reitan er gründeren bak REMA 1000, han er utdannet fra Norsk Kjøpmannsinstitutt.

Colonialmajoren fra Trondheim driver det familieeide konsernet Reitangruppen sammen med sine to sønner, Ole Robert og Magnus. Reitangruppen sysselsetter 38.000 mennesker i Norden gjennom fem forretningsområder. Disse inkluderer dagligvaregiganten Rema 1000, kiosker, bensinstasjoner og eiendom. Rema 1000 har det siste halvåret tapt markedsandeler, og har nå 23,6 prosent av dagligvaremarkedet. På tross av økt omsetning faller eier Reitans formue i overkant av en milliard, etter svakere driftsmargin i 2018. Årets klare høydepunkt var åpningen av Britannia i Trondheim 1. april i år. Gjenåpningen av hjembyens legendariske hotell har lenge vært en drøm for Reitan.

Sist oppdatert: 09. december 2019

42 mrd
Nettoformue 2019
44 mrd
Nettoformue 2018
-3%
Endring i formue
Norsk Kjøpmannsinstitutt (nå Norges Varehandelshøyskole).
Utdannelse
1951
Født
Gründer og eier av Reitangruppen
Stilling
Handel
Bransje

Nevnt i 9 artikler

Britannia Hotel i myndighetenes søkelys:

Reitan skal ha brutt fredningsvedtak

Hvor mye kan man endre fredet interiør i et bygg? Nå risikerer Odd Reitan å få kulturminnemyndighetene på nakken etter milliardoppussingen av Britannia Hotel i Trondheim.

3 min lesetid

Rikingenes forsvinningsnumre:

De 50 rikeste krymper formuen med 640 mrd.

En rekke av Norges aller rikeste “tryller” bort mesteparten av formuen på ligningen. Mye forsvinner i verdsettelsesrabatter for unoterte driftsmidler og eiendom. Men betydelige summer har også funnet veien til et skattehull som regjeringen nå vil tette.

10 min lesetid

Hagen investerer i nytt privatfly:

Kjøper luksusjet til 200 mill.

Elleve år etter at han solgte sitt forrige privatfly, kjøper Stein Erik Hagen nå en flunkende ny luksusjet for 200 millioner kroner. Hagen satser denne gangen på en Gulfstream G280 med plass til opptil ti passasjerer.

4 min lesetid

Kolonialmilliardær Odd Reitan:

– Jeg tør ikke si så mye, for da begynner jeg å gråte

Bak Odd Reitans rufsete ytre skjuler det seg et petimeter av de sjeldne. – Innvendig er det i overkant ryddig. Derfor har jeg valgt å se litt uryddig ut for å veie opp, forklarer Colonialmajoren.

14 min lesetid

Uno-X vil etablere profesjonelt sykkellag:

Reitangruppen drømmer om Tour de France

Hvis Uno-X lykkes med å få på plass et profesjonelt sykkellag om et år, må drivstoffkjeden til Reitangruppen doble budsjettet fra 20 til over 40 millioner kroner. Men veien til et wild card i Tour de France er fortsatt lang.

9 min lesetid

Suksess på egenhånd:

Arvingene som går egne veier

Skuespiller, globalt anerkjent fiolinist og første mannlige norske golfspiller kvalifisert til US Open. Møt milliardærarvingene som har valgt en helt annerledes karrierevei enn sine foreldre – og gjør det godt.

14 min lesetid

Nytt reisemål i Trondheim

Reitans gamle drøm åpner i vår

Odd Reitans gamle drøm blir til virkelighet når det historiske hotellet igjen åpner dørene 1. april 2019, som det andre norske hotellet i historien med medlemskap i den eksklusive klubben The Leading Hotels of the World.

7 min lesetid

Fikk nei fra Statens vegvesen:

Ville ha «WEED» og «FUCKU»

Multimilliardær Michael Stang Treschow disponerer et titalls luksusbiler og har en lang rekke personlige bilskilt, men noen av kjennemerkene han ville ha ble for drøy kost for Statens vegvesen.

7 min lesetid

KapitalIndeks: Norges 400 rikeste:

Racet bak John Fredriksen hardner til

Nittedals svar på Gordon Gekko fyker til værs på 400-listen. Bare John Fredriksen, snart en av verdens 100 rikeste, kan nekte cruisereder Torstein Hagen førsteplassen.

5 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Odd Reitan Private Holding

Odd Reitan