KapitalIndeks

Kjerstin Braathen

Kjerstin Braathens hopp fra 46. plass i fjor som finansdirektør (CFO) til 3. plass som nå fersk konsernsjef (CEO) i DNB sier noe om hvor mye makt posisjoner kan gi. Og om hun blir sittende, vi tror ikke store medieoppslag om mulig islandsk korrupsjon og hvitvasking av fisk vil true det, så vil hun etter hvert kunne klatre helt til topps også. Til plassen hennes forgjenger Rune Bjerke hadde klippekort på. DNB er med sin dominerende markedsposisjon både sentralnervesystem og aorta i norsk næringsliv. Braathen overtok jobben som konserndirektør konsernfinans etter Bjørn Erik Næss i 2017. Tidligere var hun konserndirektør og ansvarlig for de minste bedrifts-kundene i DNB. Braathen har jobbet i banken siden 1999.

Sist oppdatert: 09. december 2019

Utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.
Utdannelse
1970
Født
Konsernsjef DNB
Stilling
Bank og finans
Bransje

Nevnt i 10 artikler

Rekordmange sjefsbytter i 2019:

Mannefall på toppen

Hele 28 av landets 100 største selskaper varslet skifte av toppsjef i fjor. Så mange som 19 av disse har funnet etterfølgeren internt i egen organisasjon.

10 min lesetid

Finans 2020:

Tåler en trøkk

Bankene er såpass lønnsomme at de vil tåle både høyere tap og kostnader til anti-hvitvask uten at det blir kritisk.

2 min lesetid

Næringslivets 100 mektigste:

Stormkast på toppen

Topptur-entusiasten Kjerstin Braathen (49) har plantet flagget på den høyeste tinden i norsk finans – konsernsjef-jobben i DNB. Og der blåser det for tiden friskt!

11 min lesetid

Næringslivets 100 mektigste:

Røkke troner på toppen av norsk næringsliv

Kapitals jury har talt: Kjell Inge Røkke er den mektigste personen i norsk næringsliv. Equinors Eldar Sætre står støtt på sølvplassen, mens den nye DNB-sjefen Kjerstin Braathen suser rett inn på den siste pallplassen.

7 min lesetid

Forvirrende markedsføring:

Røde flagg i bærekraftig DNB-fond

Et av DNBs ESG-fond har investert i blant annet russiske oljeselskaper, en aktør knyttet til palmeoljeindustri og kinesisk klesproduksjon. I fondsjungelen betyr ikke nødvendigvis ansvarlig, bærekraftig og grønt det samme.

8 min lesetid

Storm 121 gjør filmen personlig:

Skreddersyr videoopplevelsen

Videoer til ansatte og kunder skal ikke lenger være upersonlige. Storm 121 sørger for at Kjerstin Braathen kunne hilse personlig til de ansatte da hun inntok sjefsstolen i DNB.

4 min lesetid

Norges mektigste kvinner 2019:

Landets kvinnelige maktelite

For 13. året på rad presenterer vi listen over Norges 100 mektigste kvinner. 

3 min lesetid

Strengere egnethetskrav fra EU for å bli banksjef:

Må ha kreditterfaring?

Må kandidater til å bli toppsjef i norske storbanker først skaffe seg årevis med erfaring fra kredittgivning for å kunne bli godkjent som egnet av myndighetene? En intern konsernsjefkandidat i Danske Bank ble nylig avvist av det danske Finanstilsynet etter innføring av nye EU-anbefalinger på tampen av fjoråret.

4 min lesetid

Kronprinsessekamp i DNB:

Bare kvinner med i racet for å bli ny toppsjef

DNBs finansdirektør Kjerstin Braathen har lenge vært den store favoritten, men konserndirektør Ingjerd Spiten er en av kandidatene som nå nærmer seg bakfra i racet om å bli ny konsernsjef i DNB når Rune Bjerke går av senest i 2020.

9 min lesetid

De mektigste innen bank og finans

Hun kan bli den neste DNB-sjefen

DNBs nye sjef? Finansdirektør Kjerstin Braathen (i midten) stiller sterkt til å overta som konsernsjef når Rune Bjerke (t.v.) går av i 2020. Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide bak flaskene.  Foto: Ivan Kverme

3 min lesetid

Kjerstin Braathen