KapitalIndeks

Kjell Inge RøkkeKursnedgangen for nesten alle av Akers tilknyttede selskaper og datterselskaper har vært kraftig fra Kapital verdsatte Røkke i fjor og frem til nå i 2019. Dermed faller også Røkkes formue betydelig. Spesielt hardt slår det ut at Akers desidert mest verdifulle selskap Aker BP (som Aker eier 40 prosent av) har falt med over 15 milliarder kroner i verdi det siste året. Når Røkkes formue likevel ikke faller mer enn den gjør, så skyldes det én ting: at verdiene han nå prøver å skape gjennom oljeleting i Afrika i år blir verdsatt mange, mange ganger høyere enn i fjor.

Sist oppdatert: 09. december 2019

36 mrd
Nettoformue 2019
40 mrd
Nettoformue 2018
-11%
Endring i formue
Ingen høyere utdanning.
Utdannelse
1958
Født
Hovedeier og styreleder i Aker
Stilling
Olje og energi
Bransje

Nevnt i 24 artikler

Både corona og oljepris-krig da offshore var på vei opp:

Full storm rammer offshore

Akkurat da flere offshorerederier var på vei opp av bølgedalen, med nært forestående refinansieringer, ble de truffet av både coronaviruset og oljepris-krig. Statlige Giek er nå villig til å gi flere av dem nye avdragslettelser inntil sikten i markedet er bedre.

13 min lesetid

Mindre å hente fra rike onkler:

Toppfotballen må klare seg mer på egen hånd

De rike onklene til dagens norske toppklubber har brukt 2,5 milliarder kroner på å støtte den lokale fotballen. Men pengestrømmen har krympet de siste årene, og det er liten grunn til å tro at pilene igjen vil peke oppover.

11 min lesetid

Høyrisikabelt milliardeventyr i Ghana:

Røkke i afrikansk heksegryte

Kjell Inge Røkkes afrikanske oljeeventyr er hittil preget av forsinkelser og en knallhard politisk krangel mellom de to store partiene i Ghana. Det hagler med beskyldninger fra opposisjonen mot avtaler som to Røkke-selskaper og den ghanesiske regjeringen har inngått.

12 min lesetid

Næringslivets 100 mektigste:

Røkke troner på toppen av norsk næringsliv

Kapitals jury har talt: Kjell Inge Røkke er den mektigste personen i norsk næringsliv. Equinors Eldar Sætre står støtt på sølvplassen, mens den nye DNB-sjefen Kjerstin Braathen suser rett inn på den siste pallplassen.

7 min lesetid

Rikingenes forsvinningsnumre:

De 50 rikeste krymper formuen med 640 mrd.

En rekke av Norges aller rikeste “tryller” bort mesteparten av formuen på ligningen. Mye forsvinner i verdsettelsesrabatter for unoterte driftsmidler og eiendom. Men betydelige summer har også funnet veien til et skattehull som regjeringen nå vil tette.

10 min lesetid

Hagen investerer i nytt privatfly:

Kjøper luksusjet til 200 mill.

Elleve år etter at han solgte sitt forrige privatfly, kjøper Stein Erik Hagen nå en flunkende ny luksusjet for 200 millioner kroner. Hagen satser denne gangen på en Gulfstream G280 med plass til opptil ti passasjerer.

4 min lesetid

Grenseløs luksus:

Lei ferieperlen til en milliardær

Ivar Tollefsen og Kjell Inge Røkke gjør som Richard Branson og leier ut ferieluksusen sin til “hvem som helst”. Prisene er så høye at du helst bør være milliardær selv for å ha råd.

3 min lesetid

83 opplevde fall i formuen:

40 milliarder blåst på ett år

I kroner og øre faller Kjell Inge Røkke mest blant rikingene i år, med 4,4 milliarder kroner. Men årets fall verker nok likevel langt mer for Tor Olav Trøim og Bjørn Kjos, som begge har tapt over halvparten av formuene sine på ett år.

5 min lesetid

Tvenge blør i aksjemarkedet:

300 millioner blåst bort

Torstein Tvenge har sett aksjeverdier rase de siste tre månedene. – Dette må man bare tåle, sier en av de største private investorene på Oslo Børs til Kapital. Han benytter fallet til å kjøpe mer.

3 min lesetid

Knalltall for dronningens kunststiftelse:

Rekordhøye gavebidrag

– Queen Sonja Print Award er verdens fremste pris til kunstnere innen det grafiske felt, sier investor Christen Sveaas, som bidro med fem millioner kroner til prisen i fjor.

5 min lesetid

Får bruke “2016 GT” på bilskiltet:

Røkkes drømmebil får personlig skilt

Kjell Inge Røkke har punget ut 9.000 kroner for å kunne utstyre sin nye Ford GT, en supersportsbil med listepris på nesten fem millioner kroner, med et personlig kjennemerke.

2 min lesetid

Aker Energy må bruke lokale leverandører i Ghana:

Røkke jr. skal lede industrisatsning

Kristian Røkke er styreleder i et nyopprettet Aker-selskap, kalt Aker Ghana Industrial Corporation, som skal investere i ghanesisk leverandørindustri. Det afrikanske landet har krav til lokalt innhold i offshoreindustrien.

2 min lesetid

Aksjemarkedet er ikke i nærheten av å prise inn Akers oljefremstøt i Ghana:

Sitter på oljeesset

Aker Energy-historien er i ferd med å seile opp som et nytt oljeindustrieventyr. Dette ønsker vi å posisjonere oss opp mot før den jevne investor gjør det. Derfor setter vi Kjell Inge Røkkes Aker på våre anbefalingslister. Kjøp!

4 min lesetid

Dramatisk fall i leterefusjonene:

Utbetalingene redusert med 80 prosent på tre år

Norges største bank DNB dropper letelån til oljeselskaper. Kommende rettssaker mellom staten og flere oljeselskaper kan føre til ytterligere bankskepsis til nye letelån. Samtidig har markedskreftene barbert leterefusjonene.

13 min lesetid

Mektig hedgefond selger Kværner-aksjer:

Vender Røkke ryggen

I fjor solgte hedgefondet til svenske Catella seg ned i Aker. Nå selger kapitalforvaltningsselskapet seg nesten helt ut av Kværner.

2 min lesetid

Blir oljerike med Røkke:

Syv ansatte med 150–200 mill i aksjer

Administrerende direktør Jan Arve Haugan og seks andre ledende ansatte i Kjell Inge Røkkes nye Afrika-juvel, oljeselskapet Aker Energy, betalte i fjor høst 19 millioner kroner for aksjer som nå kan være verdt oppunder 200 millioner kroner til sammen.

5 min lesetid

Selges for millionsummer på auksjon:

Finanselitens kunstyndling

Kjell Inge Røkke, Øyvind Eriksen, Christen Sveeas, Knut Brundtland og Erling Kagge har alle trykket kunstneren Fredrik Værslev til sitt bryst. Nå har Astrup Fearnley Museet viet kunstneren en egen utstilling, et stort kvalitetsstempel i seg. Men er Værslevs kunst en god investering?

11 min lesetid

Investorene har økende tillit til Kjell Inge Røkke:

Historisk lav Røkke-rabatt i Aker

På Oslo Børs setter Kjell Inge Røkkes Aker nye kursrekorder på løpende bånd. Også fordi aksjemarkedet har full tillit til at Røkke selv har identiske ambisjoner med sin Aker-investering som de andre eierne.

3 min lesetid

Fikk nei fra Statens vegvesen:

Ville ha «WEED» og «FUCKU»

Multimilliardær Michael Stang Treschow disponerer et titalls luksusbiler og har en lang rekke personlige bilskilt, men noen av kjennemerkene han ville ha ble for drøy kost for Statens vegvesen.

7 min lesetid

Sommertips:

Aksjene som sikrer bryggekosen

Det er langt fra klar sikt på Oslo Børs. Hvordan bør man legge opp aksjeporteføljen før ferien?

10 min lesetid

Næringslivets 100 mektigste:

Rune Bjerke troner alene på toppen

Kapitals jury har talt: Rune Bjerke er den mektigste personen i norsk næringsliv. Han etterfølges av Eldar Sætre og Kjell Inge Røkke.

7 min lesetid

Røkke og Gjelsten kvittet seg med privatfly

Solgte fly for 115 millioner

Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke har solgt unna det gamle privatflyet de overtok fra Aker. Nå deler de på luksusflyet de kjøpte i fjor.

3 min lesetid

Mektig hedgefond gjør kule i Aker:

Svenskeraid hos Røkke

Catella Hedgefond har tjent fett på aksjeinvesteringen i Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker. Men nå velger fondet å ta gevinst.

3 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Aker
TRG Finance

Kjell Inge Røkke