KapitalIndeks

Johan H. AndresenFamilieformuen til Johan H. Andresen holder seg stabil i investeringsselskapet Ferd. Det familieeide selskapet opplevde et verdifall i fjor, men Ferd har så langt i år tjent inn mer enn fjorårets tap. Gjennom Ferd Invest, Ferd Capital og Ferd Eiendom investeres det tungt i blant annet privateide selskaper, på de nordiske børsene og i eiendom. Det svenske netthandelsselskapet Boozt, det danske selskapet Nilfisk kjent for støvsugeren sin, og sjømatprodusenten Lerøy Seafood og PGS er noen av de børsnoterte selskapene Ferd har investert tungt i. I tillegg skinner Scatec Solar i investeringsporteføljen med en verdiøkning på nærmere 80 prosent siden samme tid i fjor. Utenom den kommersielle virksomheten har Ferd-konsernet et omfattende engasjement innenfor sosialt entreprenørskap.

Sist oppdatert: 09. december 2019

33 mrd
Nettoformue 2019
33 mrd
Nettoformue 2018
Bachelor fra Dartmouth College, USA og MBA fra Rotterdam School of Management, Nederland.
Utdannelse
1961
Født
Ferd-eier
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 5 artikler

Rikingenes forsvinningsnumre:

De 50 rikeste krymper formuen med 640 mrd.

En rekke av Norges aller rikeste “tryller” bort mesteparten av formuen på ligningen. Mye forsvinner i verdsettelsesrabatter for unoterte driftsmidler og eiendom. Men betydelige summer har også funnet veien til et skattehull som regjeringen nå vil tette.

10 min lesetid

Ektepaktene til Norges aller rikeste:

Ektepaktene til Norges aller rikeste

Før Svein Støle flyttet til Sveits i fjor, fikk kona nabotomten til deres tidligere luksusvilla i Holmenkollen i gave. Det går frem av en supplering fra i fjor til parets tidligere tinglyste ektepakt. Av Norges 15 rikeste gifte menn har bare fem av dem tinglyste ektepakter.

4 min lesetid

Milliardærenes jaktparadiser:

Tilbyr eksklusive jakteventyr i egne skoger

Jakt i Norge har blitt milliardbusiness. Flere av landets rikeste tilbyr jaktopplevelser med en prislapp på opptil flere hundre tusen kroner i uken. Skogsjefer melder om stadig større etterspørsel etter eksklusive opplegg.

14 min lesetid

Svensk motesmell for Andresen:

Kostbar harrytur

Ferd har så langt svidd av 15 millioner kroner på investeringen i det svenske netthandelsselskapet Boozt, som selger moteklær på nett.

2 min lesetid

Fra tobakkprins til etikksjef:

– Jeg kan gremmes over mange ting vi burde ha gjort

Han gikk fra å være mediesky tobakksarving til å bli et sosialt fyrtårn og siden leder i Etikkrådet for Oljefondet. – Noen synes kanskje den siste etappen var vel kort, medgir Johan H. Andresen (57).

12 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Ferd

Johan H. Andresen