KapitalIndeks

Gustav Witzøe

Gustav Witzøe er mest kjent som gründer og konserndirektør i en av verdenes største lakseoppdrettere, SalMar. Han er utdannet ingeniør fra Oslo tekniske skole og arbeidet en tid som bilmekaniker ved Isbergs Bilforretning og som ingeniør i Volvo Norge.

Salmar-gründerens formue stiger etter en positiv kursutvikling i Salmar-aksjen siden fjorårets liste. Salmar er et av verdens største oppdrettsselskaper med produksjon av 159.000 tonn med laks årlig. Witzøe sitter fortsatt som klart største enkeltaksjonær gjennom investeringsselskapet Kverva Industrier, som også innehar andre investeringer innen sjømat, som Pelagia Holding og Insula. Gjennom Kverva Finans sitter Witzøe i tillegg med en aksjeportefølje som er verdt vel to milliarder kroner. Hans sønn, Gustav Magnar, kan riktignok nyte godt av de verdiene ettersom han i 2013 praktisk talt tok over alle eierandeler til far. Dette gjør at han blant annet troner på Forbes-listen over verdens rikeste under 30. Til syvende og sist er det likevel far som styrer eiendelene, og derfor fører vi fortsatt formuen på senior.

Sist oppdatert: 09. december 2019

30 mrd
Nettoformue 2019
29 mrd
Nettoformue 2018
+3%
Endring i formue
Ingeniør fra Oslo tekniske skole (nå Høgskolen i Oslo og Akershus).
Utdannelse
1953
Født
Konsernsjef og hovedeier i Salmar
Stilling
Sjømat
Bransje

Nevnt i 1 artikler

Rikingenes forsvinningsnumre:

De 50 rikeste krymper formuen med 640 mrd.

En rekke av Norges aller rikeste “tryller” bort mesteparten av formuen på ligningen. Mye forsvinner i verdsettelsesrabatter for unoterte driftsmidler og eiendom. Men betydelige summer har også funnet veien til et skattehull som regjeringen nå vil tette.

10 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Kverva
Fjord Marin
GMW Venture
Fjord Marin Holding

Gustav Witzøe