KapitalIndeks

Erna Solberg

For sjette år på rad troner statsministeren og Høyre-lederen ubestridt på toppen. Hun er landets alle mektigste uavhengig av kjønn.Solberg har ledet mindretallsregjeringen med FrP imponerende støtt – og med stor myndighet – gjennom fem år. I løpt av disse årene har hun satt ikke ubetydelige maktspor etter seg.

Sist oppdatert: 15. may 2019

Utdannet cand.mag. med mellomfag i sosiologi, mellomfag i sammenlignende politikk, kurs i statistikk og hovedfagskurs i statsvitenskap fra Universitetet i Bergen fra 1986. Hun har også deleksamen fra hovedfag i sosialøkonomi fra samme universitet fra 1988.
Utdannelse
1961
Født
Statsminister
Stilling
Politikk
Bransje

Nevnt i 10 artikler

Norges mektigste kvinner 2019:

Landets kvinnelige maktelite

For 13. året på rad presenterer vi listen over Norges 100 mektigste kvinner. 

3 min lesetid

De mektigste kvinnene i politikken:

All makt til de folkevalgte

Erna har for lengst tangert Kåre og blitt en æra i norsk politikk. Bak henne følger en solid underskog av dyktige, unge kvinnelige politikere.

3 min lesetid

Stormer rundt EU-kommisjonens president:

Beskyldes for å ha Europas største ego

I flere tiår har Jean Claude Juncker, som statsminister Erna Solberg nylig møtte i Brüssel, spilt den store superstatsmannen. Men med sin selvgodhet beskyldes han i Tyskland for å skade det europeiske prosjektet.

6 min lesetid

Ministerne dominerer

Her er de mektigste i politikken

De seks mektigste kvinnene i Norge har alle plass rundt kongens bord. Erna Solbergs regjering har skapt historie på flere vis.

3 min lesetid

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide

– Gode relasjoner er grovt undervurdert

Mot i brystet, vett i pannen og stålkontroll på alt. Ine Eriksen Søreide har satt takten som landets første kvinnelige utenriksminister. Og den er høy.

9 min lesetid

Maktlisten i et nøtteskall

Her er Norges mektigste kvinner 2018

Som en soleklar ener på Kapitals liste over Norges mektigste kvinner i 2018, ruver statsminister Erna Solberg, for sjette året på rad.

2 min lesetid

Erna Solberg