KapitalIndeks

Christian RingnesChristian Ringnes kan se tilbake på nok et godt år i eiendom. Så godt at Eien­domsspar og Victoria Eiendom valgte å betale ut et samlet utbytte på 573 millioner, hvorav om lag 170 millioner tilfaller Ringnes. Eiendomskongen ser lyst på markedet i den nærmeste fremtiden, med bakgrunn i at antall prosjekter som ferdigstilles er på et historisk lavt nivå, i kombinasjon med fallende lange renter. Litt lenger frem i tunnelen ser derimot Ringnes at markedet vil bli tilført mer areal enn etterspørselen tilsier. Dette gjenspeiles ved at Eiendomsspar kjøper tilbake egne aksjer.

Sist oppdatert: 09. december 2019

5,30 mrd
Nettoformue 2019
5,00 mrd
Nettoformue 2018
+6%
Endring i formue
Siviløkonom fra Universite de Lausanne, Sveits og MBA fra Harvard Business School, USA.
Utdannelse
1954
Født
Eiendomsinvestor
Stilling
Eiendom
Bransje

Nevnt i 9 artikler

Brooklyn-kunstner debuterer i Oslo:

– Milepæl å selge til en nordmann

Kunstverk av norgesklare Diana Al-Hadid er innkjøpt av Whitney-museet i New York og av eiendomsmilliardær Christian Ringnes.

12 min lesetid

Ringnes krevde 1,6 milliarder – kan ende opp med å måtte betale tilbake:

I Haares kammerspill kan Ringnes bli svarteper

Advokat Nils-Henrik Pettersson kaller avtalene hotellinvestor Asmund Haare hadde med Christian Ringes om hotelldrift i Danmark for “junk”. Han er også kritisk til at Haare kjøpte seg inn som kreditor i konkursboet til sitt tidligere selskap, Tribe Invest. Et grep som kan føre til at Ringnes blir skyldig Haare penger.

11 min lesetid

Strid om vannledning på Lagåsen:

Krever millionbeløp av Ringnes-selskap

She-gründer Heidi Aven vil ha prisavslag av Christian Ringnes’ selskap Admiralen etter et tomtekjøp i Bærum.

2 min lesetid

Hotelljubel for søsknene Sundt:

Milliardopptur i Pandox

Kraftig børsoppgang for hotellgiganten Pandox sender formu- ene til rederarvingene Helene og Christian Sundt til nye høyder.

2 min lesetid

Suksess på egenhånd:

Arvingene som går egne veier

Skuespiller, globalt anerkjent fiolinist og første mannlige norske golfspiller kvalifisert til US Open. Møt milliardærarvingene som har valgt en helt annerledes karrierevei enn sine foreldre – og gjør det godt.

14 min lesetid

Unik talentsatsning:

Finans­topper sponser unge kunstnere

I fjor koblet Talent Norge et knippe betydelige kunstsamlere med unge og lovende kunstnere. Resultatet av satsningen vises i en utstilling på Astrup Fearnley Museet i slutten av januar.

10 min lesetid

Fredssenter på sponsorjakt:

Oslosenteret i pengeskvis

Samlet underskudd for Kjell Magne Bondeviks fredssenter har de to siste årene kommet opp i over åtte millioner kroner. Det er slutt på pengestøtten fra Norad. Samtidig har antall sponsorer skrumpet inn.

5 min lesetid

Striden mellom Reiss-Andersen og Ringnes

Anker til lagmanns­retten

Berit Reiss-Andersen og fire av hennes tidligere advokatkolleger vant første runde i millionkrangelen med Christian Ringnes, men eiendomsmilliardæren varsler omkamp og mener at det har foregått ulovligheter. – Vi føler oss skikkelig ført bak lyset, sier Ringnes.

6 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Ringnes Holding

Christian Ringnes