KapitalIndeks

Bjørn Rune GjelstenGjelsten har bygget opp en veldiversifisert portefølje av selskaper de siste årene. Og det fine for Gjelsten er at ingen av dem har gått på noen smeller, selv ikke i vanskelige bransjer. Mens for eksempel XXL sliter med veksten og Gresvig direkte blør, så leverer Gjelstens Sport 1 Gruppen jevnt og trutt overskudd etter å slukt både Anton Sport, Løplabbet og Milsluker’n de siste par årene. Det klart viktigste for Gjelstens formue er likevel eiendomssatsingen gjennom selskapene Fabritius og Profier samt avfallshåndteringsselskapet NOAH. For det første av disse selskapene varsler Gjelsten nye store eiendomskjøp, mens NOAHs verdier fremover skal komme fra teknologiutvikling.

Sist oppdatert: 09. december 2019

11 mrd
Nettoformue 2019
11 mrd
Nettoformue 2018
+9%
Endring i formue
1956
Født
Eier av Gjelsten Holding
Stilling
Investering
Bransje

Nevnt i 7 artikler

Mindre å hente fra rike onkler:

Toppfotballen må klare seg mer på egen hånd

De rike onklene til dagens norske toppklubber har brukt 2,5 milliarder kroner på å støtte den lokale fotballen. Men pengestrømmen har krympet de siste årene, og det er liten grunn til å tro at pilene igjen vil peke oppover.

11 min lesetid

Staten blir nest største taper etter Olav Nils Sunde:

Momskrav på 107 mill. felte Gresvig

Skyldig moms på 107 millioner kroner som skulle betales 10. februar, felte sportskjeden Gresvig. Etter Olav Nils Sunde blir det derfor staten som taper mest på konkursen. DNB får derimot full dekning for bankens pantekrav på 500 millioner kroner.

6 min lesetid

Rikingenes forsvinningsnumre:

De 50 rikeste krymper formuen med 640 mrd.

En rekke av Norges aller rikeste “tryller” bort mesteparten av formuen på ligningen. Mye forsvinner i verdsettelsesrabatter for unoterte driftsmidler og eiendom. Men betydelige summer har også funnet veien til et skattehull som regjeringen nå vil tette.

10 min lesetid

Gjelsten/Gulliksen-laget red inn 14 mill. i fjor:

Blar opp 50 millioner kroner for to nye år

Det norskeide sprangridningslaget Scandinavian Vikings red inn til fjerdeplass og 8,4 millioner kroner i en superfinale i Praha rett før jul. Tre hundredeler kostet dem tredjeplassen og 3,6 millioner kroner til i premiepenger. Nå satser de på to nye år.

4 min lesetid

Hest er best på premiepenger:

Norsk stall red inn åtte millioner

Sprangridningslaget Scandinavian Vikings, eiet av Geir Gulliksen og støttet av Bjørn Rune Gjelsten, red i helgen inn over åtte millioner kroner under et storstevne i Praha. 

12 min lesetid

Fredssenter på sponsorjakt:

Oslosenteret i pengeskvis

Samlet underskudd for Kjell Magne Bondeviks fredssenter har de to siste årene kommet opp i over åtte millioner kroner. Det er slutt på pengestøtten fra Norad. Samtidig har antall sponsorer skrumpet inn.

5 min lesetid

Røkke og Gjelsten kvittet seg med privatfly

Solgte fly for 115 millioner

Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke har solgt unna det gamle privatflyet de overtok fra Aker. Nå deler de på luksusflyet de kjøpte i fjor.

3 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Gjelsten Holding

Bjørn Rune Gjelsten