Kapital

Næringsliv · 

Revisjonsbransjen frykter store tap

Stille før stormen: Administrerende direktør Per Hanstad i Revisorforeningen forteller at mange revisjonsselskaper frykter de økonomiske konsekvensene et konkursras vil ha for revisjonsbransjen. Eivind Yggeseth Eivind Yggeseth
Publisert:27. mai 2020

Landets revisjonsfirmaer opplever høy aktivitet, men er bekymret over at konkursras blant kundene gjør at de ikke får betalt for utført arbeid.

Revisorforeningen har foretatt flere spørreundersøkelser blant sine medlemmer de siste par månedene. Og konklusjonen er klar: Kun i underkant av en halv prosent av landets revisjonsfirmaer har permittert noen av sine ansatte. Mange opplever også økt etterspørsel etter rådgivning, og de fleste melder at de klarer å opprettholde aktiviteten ellers på et tilnærmet normalt nivå. Revisjonsbransjen er med andre ord langt fra like sterkt rammet av den økonomiske oppbremsingen som mange andre sektorer i norsk næringsliv. Likevel bekymrer coronakrisen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn