Kapital

Næringsliv ·  Oljefondet har vokst raskest i “skatteparadiser” siste ti år:

Har økt med 1.600 prosent på Cayman Islands

Er alt på Cayman Islands: Både påtroppende oljefondsjef Nicolai Tangen og sentralbanksjef Øystein Olsen har økt kraftig markedsverdien av sine respektive aksjeporteføljer på Cayman Islands de siste årene. Foto: Ole Berg-Rusten NTB scanpix
Publisert:27. mai 2020

Markedsverdien av Oljefondets aksjer i selskaper registrert på Cayman Islands har økt med 170 milliarder kroner, over 1.600 prosent, de ti siste årene. Oljefondet har i perioden også vokst raskere i andre såkalte skatteparadiser enn i verden for øvrig.

Oljefondets ennå påtroppende sjef Nicolai Tangen trenger ikke be med sentralbanksjef Øystein Olsen til Cayman Islands for å fortelle ham om den karibiske øygruppens sterke stilling som internasjonalt finanssenter. Norges Bank ved Oljefondet har allerede vært til stede på Cayman Islands i mange år, og det i stadig større grad de siste årene. Markedsverdien av Oljefondets aksjeportefølje bestående av selskaper hjemmehørende på Cayman Island har de ti siste årene vokst med litt over 170 milliarder kroner, tilsvarende en vekst i perioden på drøye 1.600 prosent.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn