Kapital

Ungdommer verden over, anført av ikon som den 16 år gamle svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, har det siste året tatt til gatene og krevd politisk handling for å bekjempe klimakrisen. Ungdommens krav til styrende generasjoner gir gjenlyd på tvers av det politiske spekteret. Ropet deres er dramatisk, innstendig og fra hjertet.

Annonse

Den 78 år gamle presidenten for den store spanske vinprodusenten Familia Torres, Miguel A. Torres senior, roper ikke. Mannen er smidd som den perfekte spanske gentleman, men med den typen lunt smil som gir et aldrende ansikt preg av mildt jordsmonn. Torres hever ikke røsten. Ei heller gestikulerer han vilt når tema treffer hjertet. Og klimasaken treffer hjertet til Torres. For ham står verden slik vi kjenner den på spill. Hører du godt etter, kan du ane en liten brodd i stemmen.

– Situasjonen er forferdelig, forteller han mens han nyter et glass hvitvin i en av salongene til det eksklusive hotellet The Thief på Aker Brygge.

– Ifølge FNs klimapanel (IPCC) vil verden ha nådd kritisk nivå av C02-utslipp i 2040. Etter det vil temperaturene bare fortsette å stige. Dette blir værende i 200 år, fortsetter han tilsynelatende uanfektet før han kommenterer lakonisk:

– Det er et problem.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn