Kapital

Karriere ·  FHI-direktør Line Vold om coronapandemien:

– Skulle ønske overvåknings­systemene var på plass tidligere

I mediene: Line Vold i Folkehelseinstituttet stiller nærmest daglig opp foran det norske pressekorpset for å gi oppdateringer om coronavirus-situasjonen. Terje Pedersen Terje Pedersen
Publisert:30. april 2020

Over natten gikk hun fra å være en anonym byråkrat til å bli en av landets mektigste. I sitt første personlige intervju forteller Folkehelseinstituttets avdelingsdirektør for smittevern og beredskap at hun gjerne skulle hatt gode overvåkningssystemer på plass før pandemien rammet landet.

Når coronapandemien skrives inn i historiebøkene, er det ett navn som inntil 12. mars var ukjent for nordmenn flest, og som nevnes i samme slengen som statsminister Erna Solberg, helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog, fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og Folkehelseinistituttets Camilla Stoltenberg: Line Vold.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn